La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Faci l’últim àpat de la jornada tot estudiant matemàtiqu­es. Les primeres llums del dia. És quan bec que perdo el cap. 2 Basca, no? Fotre els draps a la bassa de l’adoberia surt bé de preu. Estimada.

3 Fotgin la terra. Oceàniques, també. 4 As. Figura circular. Escriptura germànica que sorgeix entre enderrocs. 5 Disminueix­i la superfície lliure d’una vela. El fa entrar en una llista de rivals directes. Centúria.

6 Animal mansoi. Esgarrapad­a bestial. Al final, la presonera té diarrea.

7 Lavatives. Vagaregin. 8 Pot ser de pedra, mitjana o tercera. Glaçada de sabons. Principi d’urticària caldeu.

9 Tres catorze setze al bosc. Batista de cotó feta amb fils molt prims. Persona que menja excessivam­ent.

10 Persona penedida més per temor al càstig que no pas per convencime­nt. Les filles de ta tia. 11 Centúria. Recobrirà per galvanoplà­stia les planxes de coure amb acer. El llancen l’atleta i el cantant. 12 Embrutar parcialmen­t, però a bon preu. Copejar fins a produir contusió. Acaba

com comença. 13 L’hidrocarbu­r més estiuenc. Torno a fer la selecció de tercets. El típic dia que tot et va en contra. 14 Colla de bèsties amorrades al menjar. Antic mètode mèdic que sovint és a taula.

VERTICALS 1 Lligarà la càrrega que porta un carro. Dies en què els mesos solars excedeixen els mesos lunars.

2 Sentir amb tots els sentits. No pas publicat. Comença a atemorirno­s. 3 Fòsfor. Relativa a l’ós. Ètnies.

4 Suscitat en l’estat d’ànim, amb moltes informacio­ns. Música d’arrel. En un tres i no res. 5 Oïdi. Arriba a l’aeroport, sí, tot i que la pista està asfaltada. 6 Provoca grans entre joves. Fer de monarca. Al capdamunt de l’edifici. 7 La nota que surt per damunt del sol. Períodes de temps. El gènere literari de la secretària d’assemblea. 8 Sorgeix amb força. Generar beneficis. 9 Acaba com comença. Remet a Ur per civilitzac­ió o a Andorra per relaxació. Estacions de servei al bell mig dels deserts.

10 Daniel Arranz Estebaranz. Metres curts. Cua de menjadors del sud davant d’una barbacoa. 11 El gust del bítter per antonomàsi­a. Aquesta és àgil i veloç. A les portes de Groenlàndi­a. 12 Memòria que conté tots els esdevenime­nts que han succeït en un any. Ajuntaran. 13 Neden al paradís fins que perden el cap. Herbes de l’ala. Una nacional (sic) molt transitada. 14 La caçadora dels de la policia muntada canadenca. Assegurada mitjançant moviments helicoïdal­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain