La Vanguardia (Català)

Oriol Sala

La companyia va facturar 5 milions el 2016, amb un creixement del 43% els darrers 3 anys

- Barcelona

DIR. EXECUTIU DE KAPTIVA SPORTS Kaptiva Sports, que està dirigit per Oriol Sala, disposa de campaments de futbol a Miami en col·laboració amb el FC Barcelona. L’empresa factura 5 milions d’euros i té una plantilla de 40 persones entre Barcelona i Miami.

Kaptiva Sports, empresa dedicada a l’organitzac­ió d’esdevenime­nts esportius, va ser fundada el 2007 per Oriol Sala i Iván Daza a Miami amb l’objectiu de crear campaments de futbol als Estats Units en col·laboració amb el FC Barcelona. Deu anys després, la seva aposta per l’esport i el mercat internacio­nal s’ha traduït en una facturació el 2016 de 5 milions d’euros. Els darrers tres anys el seu creixement ha estat del 43%, i per a aquest 2017 la companyia preveu arribar als 6 milions.

Kaptiva no vol aturar-se aquí i ha preparat un pla estratègic amb què esperen arribar als 9 milions el 2020. La clau per continuar creixent serà la Xina, on esperen poder obrir una acadèmia de futbol. Un projecte que forma part del seu pla d’expansió internacio­nal per als pròxims tres anys. “Acabem de tornar d’una missió comercial a la Xina i hem vist que hi ha un gran interès perquè hi obrim una de les nostres acadèmies de futbol”, afirma Iván Daza, cap d’operacions de la companyia.

Actualment Kaptiva Sports té més de 40 empleats entre les seves dues oficines de Barcelona i Miami i l’empresa ha crescut fins a passar de dependre exclusivam­ent del contracte amb el FC Barcelona en els seus inicis a convertir-lo en “un terç” del seu volum de negocis.

“Vam fer aquest projecte perquè vam veure que en aquell moment hi havia oberta una escola del Reial Madrid i una altra del Milan als EUA i vam creure que era factible fer-ne una del FC Barcelona”, explica Oriol Sala, director executiu de Kaptiva. “Des d’un primer moment, quan vam presentar el projecte al club es van mostrar molt a favor de la idea de fer aquests campaments als Estats Units”, va afegir Sala. D’aquesta manera, Kaptiva Sports es va convertir en el llicenciat­ari del club català als Estats Units.

Després de 10 anys de fer campaments de futbol a l’estiu i obrir la primera FCB Escola als Estats Units el 2014, més de 25.000 nens ja han passat pels seus campus. Amb aquests resultats tan positius en la seva experiènci­a amb el FC Barcelona els directius de Kaptiva esperen renovar l’any que ve el contracte amb el club català.

A part de la col·laboració amb el FC Barcelona, el 2010 van ampliar el seu camp de negocis mantenint l’aposta internacio­nal obrint una agència de viatges de turisme esportiu i d’esdevenime­nts esportius.

Entre els seus esdevenime­nts esportius destaquen The Family Run, una cursa en què pares i fills poden tenir l’experiènci­a de córrer i creuar la línia de meta junts.

Actualment la cursa es disputa a les quatre capitals catalanes, però els directius de Kaptiva admeten que, com la seva companyia, “va néixer amb voluntat d’expansió tant a nivell nacional com internacio­nal”.

Més de 25.000 nens han passat en 10 anys pels seus campus i la primera FCB Escola als Estats Units

 ??  ??
 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Iván Daza, cap d’operacions, i Oriol Sala, director executiu
INMA SAINZ DE BARANDA Iván Daza, cap d’operacions, i Oriol Sala, director executiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain