La Vanguardia (Català)

Un local intolerant

-

El pub Fissure de Lleida va impedir en dues ocasions l’accés a un grup de persones amb síndrome de Down.

L’associació Down Lleida ha denunciat que l’amo del pub Fissure de Lleida no ha deixat entrar al local en dues ocasions un grup de joves amb discapacit­at intel·lectual. Així ho va explicar ahir la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuan, que va anunciar que formalitza­rà una denúncia davant la Fiscalia per discrimina­ció.

La primera vegada que els joves van ser vetats va ser el dia 31 de març, amb l’argument que no podien entrar perquè es tractava d’una festa privada, encara que la pàgina web del local no alertava d’aquest fet, sinó tot el contrari, ja que convidava la ciutadania a assistir.

La segona vegada va ser divendres passat a la nit, quan un grup de 14 persones amb Síndrome de Down i altres discapacit­ats intel·lectuals de Down Lleida van anar al local. Abans, un dels monitors hi va entrar sol i sense problemes, per assegurar-se que no hi havia cap festa privada.

Quan va arribar el moment d’entrar, segons els denunciant­s, els porters del pub els van dir que no es podia entrar, sense donar més explicacio­ns. El monitor va demanar llavors un full de reclamacio­ns, que els responsabl­es del local no li van lliurar fins passat un quart d’hora. Per presentar la reclamació cal la firma del responsabl­e de l’establimen­t, el qual, segons els afectats, es va negar a firmar el document. Llavors, el monitor va cridar els Mossos, que van mitjançar perquè el propietari sortís del local i firmés la reclamació, cosa a què es va negar una altra vegada i que finalment va fer l’encarregad­a del pub.

Down Lleida deplora que el propietari no es disculpés en cap moment per vetar l’entrada a aquests joves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain