La Vanguardia (Català)

La moda es diu Paula

L’actriu es vesteix amb un estil molt comercial i tot el que llueix s’esgota

- ISABEL CLARÓS

La separació de Paula Echevarría i David Bustamante, coneguda fa tot just una setmana, ha fet córrer rius de tinta perquè és una de les parelles més apreciades pel públic. Ell era el benjamí de la primera fornada d’Operación Triunfo, proper i simpàtic, i 15 anys després continua omplint les sales en les seves actuacions. I ella una atractiva actriu asturiana que ha anat pujant gràcies a la televisió, en petites intervenci­ons a Al salir de clase i Policías, iaserla gran estrella de Velvet, passant per El comisario i Gran reserva.

Al començamen­t del seu matrimoni eren la parella perfecta; venien bellesa, felicitat i proximitat. Amb els primers rumors de crisi molts assegurave­n que no se separarien perquè junts generaven un gran negoci. Però, a causa de les absències de Bustamante, l’actriu va començar a aparèixer tota sola i el seu caixet es va enfilar encara més. No necessitav­a una parella per ser un reclam per a les marques de moda que l’adoren, perquè tot el que es posa s’esgota en poques hores.

Paula Echevarría és actriu, però a més és la famosa espanyola que té més influència en la moda, sense que aquesta sigui la seva professió. Té 1,6 milions de seguidors a Instagram, en què diàriament penja fotos dels seus looks, perfectame­nt etiquetats. A més, des de fa gairebé set anys escriu un blog, Tras la pista de Paula, quatre o cinc vegades per setmana a la revista Elle. “És una icona d’estil. Porta roba de botigues assequible­s i les barreja amb peces o accessoris de grans firmes. A la gent li agrada molt la seva naturalita­t, perquè no és una blogaire profession­al, sinó que les fotos les sol fer la seva filla, en David o qui sigui al jardí de casa seva”, explica Amaya Ascunce, directora del web de Elle. “En el seu blog Paula no fa escrits llargs, ni tampoc parla de coses personals, sinó que només l’enfoca en la moda i es limita a posar el que porta posat. Però és molt constant, puntual i no falla”, afegeix Ascunce.

Tot el que Paula Echevarría porta posat s’esgota ràpidament a les botigues, com, per exemple, els biquinis que sol lluir a l’estiu,

Té 1,6 milions de seguidors a Instagram i un blog en què mostra i etiqueta els seus looks

que són de Calzedonia, firma de la qual és ambaixador­a, sempre a joc amb les ulleres de sol, de Hawkers, i que de fa uns anys col·labora en el disseny, Hawkers by Paula Echevarría. Les joies són de Tous. També té el seu propi perfum; i la seva firma de capçalera per als grans esdevenime­nts és Dolores Promesas. Amb un vestit de paillettes i cristalls maragda, màniga llarga, cua i escot en V, l’actriu va eclipsar en els Goya del 2013. Aquell triomf a la catifa vermella la va consagrar com a icona d’estil.

“La Paula no crea moda ni tampoc tendència –opina Rafael Alarcón, director de producció de moda–. Però la Paula ven molt bé; és molt bona, en això. Les marques volen vestir-la, perquè la televisió li ha donat visibilita­t i té 1,6 milions de seguidors. El seu estil és molt comercial, però últimament ha tornat més fashionist­a i ja interessa a les grans firmes internacio­nals i no només a les marques low cost”.

Abans de començar a la tele Echevarría va fer teatre i, estant de gira a Barcelona amb l’obra Diez negritos, es va fixar en una botiga de Rosa Clará que era a prop del seu hotel. Per això quan es va casar amb David Bustamente, el 2006, no va dubtar a trucar a la dissenyado­ra catalana: “Jo a ell sí que el coneixia, però vaig haver d’entrar a internet per saber qui era ella”, reconeix Rosa Clará. “Per a nosaltres la Paula és molt especial, perquè va significar un abans i un

després”, afegeix. “Va ser la primera núvia espanyola a lluir dos vestits. Era espectacul­ar i, encara que fa onze anys del casament, els vestits es veuen actuals”. Per Echevarría, Rosa Clará també és molt especial i, per això, l’actriu li va demanar que li dissenyés el vestit amb el què l’Ana (el seu personatge a Velvet ) es va casar amb l’Alberto (Miguel Ángel Silvestre). I ara també li ha encarregat el vestit de comunió de la seva filla Daniela.

 ?? Barcelona
INSTAGRAM.
GDG/GSR / GTRES ?? Els seus looks. Al seu blog i Instagram Echevarría ensenya, gairebé diàriament, els detalls de la roba que porta, amb fotos fetes al jardí de casa seva
Als Goya del 2013 va triomfar amb aquest vestit de Dolores Promesas
Barcelona INSTAGRAM. GDG/GSR / GTRES Els seus looks. Al seu blog i Instagram Echevarría ensenya, gairebé diàriament, els detalls de la roba que porta, amb fotos fetes al jardí de casa seva Als Goya del 2013 va triomfar amb aquest vestit de Dolores Promesas
 ?? CARLOS ÁLVAREZ / GETTY ?? El 2005 amb un estil diferent
CARLOS ÁLVAREZ / GETTY El 2005 amb un estil diferent
 ??  ?? Echevarría va confiar en Rossa Clará per al seu casament amb Bustamante
Echevarría va confiar en Rossa Clará per al seu casament amb Bustamante
 ??  ?? En la sèrie Velvet, ambientada en els annys 50 i 60, l’actriu va lluir un ampli vestuari
En la sèrie Velvet, ambientada en els annys 50 i 60, l’actriu va lluir un ampli vestuari
 ??  ??
 ?? ALBERTO MORANTE / EFE ??
ALBERTO MORANTE / EFE
 ?? KMJ/KMA / GTRES ??
KMJ/KMA / GTRES
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain