La Vanguardia (Català)

Davant l’inèdit

El Centre Cultural la Mercè mostra els treballs i la figura del pintor Isidre Manils

- DAVID RUIZ BARRERO Barcelona

La Fundació Vila Casas ha iniciat un nou projecte amb el Centre Cultural la Mercè de Girona que gira entorn de l’univers del pintor Isidre Manils. L’exposició Traspasseu­ho, que es va inaugurar el passat mes de març, investiga algunes de les últimes obres inèdites del pintor i serà present al centre gironí fins al pròxim 27 de maig.

Isidre Manils representa actualment un dels pintors més rellevants i influents en el panorama català. Les seves obres i el seu imaginari tenen una estreta relació amb el món del cel·luloide, i és que Manils projecta narratives visuals d’universos que aparentmen­t no tenen connexió cap a construcci­ons mentals més clares i definides per a la correcta assimilaci­ó de l’espectador. Al cap i a la fi, l’exposició se centra a representa­r poètiques pictòrique­s disposades de forma aleatòria sobre la tela, a fi d’aconseguir que aquestes recorrin de forma subtil la part més íntima i personal de la memòria.

Sens dubte, el tracte que rep el que és bonic i el que és sinistre són dos dels aspectes en els quals s’atura especialme­nt l’exposició. A priori, no semblen dos elements amb gaires similituds, però la mostra tracta el que és sinistre com a condició i límit del que resulta bonic.

Gràcies als aspectes amb què treballa Isidre Manils, Traspasseu-ho representa una mena de pantalla gran visual que recorre un món atapeït d’imatges del qual només s’extreu allò que inspira sensualita­t.

 ??  ?? CENTRE CULTURAL LA MERCÈ. GIRONA
ISIDRE MANILS
CENTRE CULTURAL LA MERCÈ. GIRONA ISIDRE MANILS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain