La Vanguardia (Català)

Remuntada èpica de Mir, més líder de Moto3

-

Joan Mir, mallorquí de 19 anys, comença a fer-se un nom en el Mundial. Després de guanyar la cursa inaugural de Qatar, el jove deixeble de l’escola Lorenzo Competició­n de Palma ahir va tornar a triomfar a l’Argentina. Dues de dues, i més líder de Moto3, amb 10 punts sobre John McPhee i 18 sobre Jorge Martín, que van repetir el podi de Lusail. Cap espanyol no repetia victòria en la classe menor des d’Àlex Rins el 2014. Aquesta vegada el triomf va ser més èpic per Mir, ja que va haver de remuntar des de la 16a plaça. “Ha estat una cursa molt complicada, perquè sortia enrere i perquè havia d’anar avançant amb calma, per no tenir tocs i tornar cap enrere”, explicava Mir, que va agafar les regnes a la 7a volta (de 21) i no les va deixar anar. En l’últim gir va imposar la seva fortalesa frenant, sense deixar espais a McPhee. “El que és important és la regularita­t, no estava per guanyar i m’emporto un altre podi”, deia el madrileny Jorge Martín, gran rival de Mir a la Rookies Cup. En Moto2 també va repetir victòria Morbidelli després de mantenir un intens enfrontame­nt amb el seu company d’equip Àlex Márquez. Tot i això, el de Cervera va caure quan faltaven sis revolts i ja tenia el segon lloc assegurat. “No sé què ha passat; havia tingut ensurts, però sempre tornava. Aquesta vegada m’ha escopit per dalt. Una pena”, comentava Àlex, que va poder reprendre la moto i acabar 21è.