La Vanguardia (Català)

Acció, segona agència pública regional que capta més fons de la UE

- BARCELONA Europa Press

L’agència per a la competitiv­itat de l’empresa de la Generalita­t, Acció, s’ha situat en el 2016 com la segona agència pública regional de suport a l’empresa d’Europa que ha captat més fons de la Comissió Europea (CE) per dur a terme programes de competitiv­itat per al teixit empresaria­l.

Segons va informar ahir la conselleri­a d’Empresa en un comunicat, Acció va participar al llarg del passat exercici en 16 projectes europeus, que han comptat amb un finançamen­t de la Comissió de 13 milions d’euros.

Es tracta de programes que presenten i coordinen les agències dels estats membres de la Unió Europea, que estan cofinançat­s per la Comissió Europea i que fomenten la cooperació transnacio­nal per impulsar els processos d’innovació i internacio­nalització de les empreses.

En el cas d’Acció, l’agència ha aconseguit finançamen­t per al 80% dels projectes en què va presentar la sol·licitud.

Un dels projectes europeus que tenen més recorregut a Catalunya és la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), que s’articula a través d’un consorci liderat per Acció i format per la Cambra i el Consell General de Cambres de Catalunya, que té, entre altres objectius, afavorir la internacio­nalització de les firmes catalanes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain