La Vanguardia (Català)

Un tiroteig en una escola primària provoca tres morts a Califòrnia

- LOS ANGELES Agències i redacció

Els Estats Units van patir ahir un nou tiroteig en una escola. En aquesta ocasió va ocórrer a San Bernardino, a Califòrnia. A diferència d’altres ocasions, en que al darrere hi ha un mòbil terrorista o un llunàtic, aquesta vegada l’assassí -que posteriorm­ent es va suïcidarer­a el marit d’una de les víctimes, professora de l’escola de primària, segons va confirmar la policia hores després del tiroteig.

La parella, tots dos de 53 anys, s’havien casat uns mesos enrere i feia només un mes que s’havien separat. Es dona la circumstàn­cia que el marit i assassí tenia antecedent­s per possessió d’armes, violència domèstica i drogues. A més de la parella morta, un alumne de vuit anys va morir i un altre de nou va resultar ferit.

Els fets van ocórrer dins d’una aula, cap a dos quarts d’onze del matí. L’agressor va entrar a la sala i sense dir res va disparar amb una arma de gran calibre contra la seva exesposa, ferint els dos nens que es trobaven darrere d’ella.

Els dos nens van ser traslladat­s ferits en helicòpter a l’hospital, segons va informar el cap de la policia de San Bernardino, Jarrod Burguan.

Ja des del primer moment tot feia sospitar que es tractava d’una “disputa domèstica”, tal com va afirmar la portaveu de les escoles de la ciutat, Maria Garcia.

La responsabl­e va assegurar que la resta d’alumnes estava fora de perill i que havien estat evacuats per seguretat. L’escola North Park té més de 500 alumnes, la majoria hispans i amb ingressos baixos, entre la llar d’infants i sisè de primària. Es van viure escenes de pànic quan la notícia del tiroteig va transcendi­r, amb pares desesperat­s corrent pel carrer per obtenir informació sobre els seus fills. Diversos pares entrevista­ts per les cadenes de televisió van explicar que els seus fills eren massa petits per tenir un mòbil i que no n’havien pogut saber res.

Les autoritats van demanar paciència als pares perquè la situació estigués del tot calmada abans de reunir-se amb els fills.

La ciutat de San Bernardino, situada als afores de Los Angeles, va saltar als titulars internacio­nals el desembre del 2015 per un atemptat gihadista. Un matrimoni de musulmans radicalitz­ats, el nordameric­à Syed Rizwan Farook i la seva esposa pakistanes­a Tashfeen Malik, van assassinar 14 persones i en van ferir 22 més en una festa nadalenca del Departamen­t de Sanitat del comtat. Armats amb fusells d’assalt i explosius, els dos terroriste­s van morir hores després en un tiroteig amb la policia. Va ser el pitjor atemptat en territori dels Estats Units des de l’11-S.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain