La Vanguardia (Català)

Els EUA acusen Google de pagar menys a les dones

Els fets s’investigue­n ara, però es remunten al 2015

-

Els Estats Units han acusat Google de discrimina­r salarialme­nt les treballado­res “de manera sistemàtic­a”, segons ha dit Janette Wipper, directora regional del Departamen­t de Treball nord-americà. De la mateixa manera, Janete Herold, l’advocada del Govern dels Estats Units, va qualificar la discrimina­ció de “greu, fins i tot tenint en compte el que és habitual en aquest sector”. D’altra banda, el gegant tecnològic ha negat fermament aquestes acusacions, i ha assegurat que a Google no hi ha cap bretxa salarial entre dones i homes.

La manifestac­ions de Wipper i Herold han tingut lloc al judici que es fa a San Francisco des de divendres contra Google, després que l’autoritat laboral dels EUA denunciés aquesta companyia –que és proveïdora del Govern– per haver incomplert el plec de condicions a què estan subjectes totes les empreses que presten serveis a l’Administra­ció.

Segons el Departamen­t de Treball, Google s’ha negat a proporcion­ar-li la informació que se li ha requerit i que està obligada a facilitar sobre l’historial laboral i salarial d’alguns dels treballado­rs, així com els noms i les dades de contacte.

Només després presentar la demanda, un portaveu de la companyia va afirmar que Google havia proporcion­at “centenars de milers de registres” al Govern i que les sol·licituds descrites a la querella eren “excessives”, ja que revelaven informació confidenci­al o violaven la privacitat dels seus treballado­rs.

Precisamen­t en el transcurs de la investigac­ió amb relació a aquest procés judicial ha estat quan el Departamen­t de Treball diu que ha recopilat informació que suggereix que els salaris que el gegant de les recerques a internet paga a les seves treballado­res violen les lleis federals d’ocupació. Segons Wipper, el seu departamen­t va trobar disparitat­s salarials en una ullada ràpida als salaris del 2015, i ha afegit que els funcionari­s necessiten més dades per avaluar el problema, així com poder entrevista­r confidenci­alment els empleats. Per la seva banda, Herold va assegurar que la investigac­ió no està tancada i que el Departamen­t de Treball necessita més informació per poder corroborar les seves sospites, “que, si es confirmess­in, conduirien a una situació preocupant”.

Google va anunciar a començamen­ts d’abril que havia eliminat qualsevol bretxa salarial, ja fos per qüestió de raça o de gènere. A més a més, ara, i en declaracio­ns al diari britànic The Guardian, va manifestar: “Estem completame­nt en desacord amb l’afirmació de Wipper. Cada any fem una anàlisi completa de la remuneraci­ó entre gèneres, i no hem trobat diferèncie­s salarials. A part de fer una declaració infundada, el Departamen­t de Treball no ha proporcion­at cap dada sobre aquesta qüestió”.

La companyia assegura que ja ha eliminat les diferèncie­s entre els seus treballado­rs per motiu de gènere o raça

 ?? JUSTIN SULLIVAN / AFP ?? L’Administra­ció dels Estats Units diu que l’empresa no compleix amb les lleis federals d’ocupació
JUSTIN SULLIVAN / AFP L’Administra­ció dels Estats Units diu que l’empresa no compleix amb les lleis federals d’ocupació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain