La Vanguardia (Català)

Presó per al jove que va matar la mare

L’homicida, veí de Bellvís, s’ha negat a declarar davant els Mossos i la jutgessa

- JAVIER RICOU Lleida

Presó comunicada sense fiança. El jove de Bellvís (Pla d’Urgell) que divendres a la nit va matar la seva mare al domicili familiar va ingressar a la presó de Lleida ahir, després de prestar declaració en un jutjat de Balaguer.

Marc Navarro, de 22 anys, va apunyalar la seva mare (Antonieta Sancho, de 50 anys i mestra de professió) al coll durant una discussió. A casa hi havia el fill petit (16 anys) de la dona i germà de l’homicida, que va sortir en defensa de la seva mare. Però, atesa la violenta reacció de l’agressor, no va poder fer res per salvar-li la vida. És més, el germà gran el va atacar amb el mateix ganivet que havia fet servir per matar la seva mare i li va clavar diversos cops. Després del crim, Marc Navarro va abandonar el domicili, però no va anar gaire lluny.

Quan els Mossos van arribar a Bellvís van localitzar el jove en una plaça de la localitat, de poc més de dos mil habitants i encara commociona­da pels fets. L’homicida no va oposar cap resistènci­a quan els agents el van detenir.

Marc Navarro s’ha negat a declarar sobre els fets. No va respondre a cap pregunta durant l’interrogat­ori a la comissaria dels Mossos, i ahir també va guardar silenci en la seva compareixe­nça davant la jutgessa de Balaguer que instrueix el cas. La relació d’aquest jove, que tenia un trastorn mental, amb la seva família no era fàcil. De tota manera els seus pares, com passa gairebé sempre en aquest tipus de casos, no havien renunciat mai a oferir-li tota l’ajuda que pogués necessitar. En el moment del crim –perpetrat a última hora de divendres passat– el marit de la dona no era a casa.

El germà petit va ser traslladat a un hospital de Lleida, i al cap de poques hores va rebre l’alta. Això li va permetre, per a sorpresa de tots els veïns de Bellvís, assistir dissabte a la tarda a l’acte de concentrac­ió convocat per l’Ajuntament de Bellvís en record d’una mestra molt estimada i coneguda en aquesta població. El fill d’Antonieta Sancho va prendre la paraula davant els convocats

“Era una dona meravellos­a”, diu el menor atacat pel seu propi germà quan va sortir en defensa de la mare

per recordar la seva mare: “Era una dona meravellos­a”, va dir.

Marc Navarro, que aquest cap de setmana ha estat sotmès a un examen mèdic, està acusat d’un delicte d’homicidi, un altre de temptativa d’homicidi i un delicte de lesions. Sembla que la jutgessa va considerat que era plenament conscient dels seus actes.

Ahir, poc abans que Marc Navarro arribés al jutjat de Balaguer com a acusat, es va veure entrar en aquelles mateixes dependènci­es el seu pare i el seu germà petit.

 ?? MERCÈ GILI ?? El fill que va defensar la mare
MERCÈ GILI El fill que va defensar la mare

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain