La Vanguardia (Català)

Turisme de Barcelona explica a empreses com es poden vendre al món

-

El consorci Turisme de Barcelona ha començat a organitzar unes sessions d’aprenentat­ge dirigides a agents del sector –ha començat amb operadors i agències de viatges– perquè puguin optimitzar la promoció dels seus productes i serveis a l’estranger. La setmana passada es va dur a terme a l’hotel Claris de Barcelona una primera trobada, molt centrada en els mercats asiàtics (sobretot la Xina i el Japó), que anirà seguida d’altres en què s’abordaran aspectes com la cultura, la sostenibil­itat i el turisme dirigit al col·lectiu gai. L’objectiu d’aquestes classes és aportar informació amb valor afegit a l’hora d’exportar un producte turístic local a l’estranger.

Les sessions es duran a terme tant a Barcelona com als països en què es faci la promoció turística de la capital catalana. Abans de participar en una missió turística de Barcelona en altres països, les empreses inscrites tindran més coneixemen­t del que aniran a buscar en cada mercat i, una vegada allà, rebran la informació in situ.

En aquestes sessions Turisme de Barcelona presenta a les empreses la destinació turística en què volen intervenir amb tota mena de detalls. A més a més, els facilita material, vídeos corporatiu­s, i la logística necessària per obrir-se camí en aquests mercats emissors. Malgrat que a partir d’ara aquestes jornades d’aprenentat­ge s’aniran fent periòdicam­ent a la capital catalana, els últims mesos ja s’han desplegat missions en llocs com Miami i Mèxic. A Miami, Pablo de la Hoz, country manager de l’empresa Amadeus, proveïdor de solucions tecnològiq­ues i referent en la distribuci­ó de serveis turístics, va presentar les tendències del mercat mexicà, especialme­nt el del turisme de convencion­s i incentius. La caiguda del nombre de visitants mexicans als Estats Units ha obert una via interessan­t per a Barcelona. Aquesta ciutat, pels valors de “llibertat i seguretat” que ofereix en aquest moment, també resulta molt interessan­t per al sector del turisme de luxe, com va explicar a Mèxic el president de Felgueres Travel Group, Enrique Felgueres.

També hi va haver sessió a Miami, en concret una acció promociona­l sobre turisme LGTBI. Es van oferir a les empreses interessad­es dades sobre el perfil d’aquest tipus de visitant d’alt poder adquisitiu i es van brindar eines de promoció. Axel Hotels va presentar un estudi detallat a partir de l’experiènci­a del seu establimen­t a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain