La Vanguardia (Català)

Assalt a mà armada amb ostatges a Girona

Dos lladres entren en una sucursal bancària i retenen clients i empleats, però un fort operatiu policial aconseguei­x frustrar el robatori

- BÀRBARA JULBE Girona

Dos lladres armats van atracar ahir poc abans de les dues del migdia la sucursal de CaixaBank al barri de la Devesa de Girona i van retenir nou persones, entre clients i treballado­rs, a l’interior sense que ningú resultés ferit. Un fort dispositiu de la policia local i els Mossos d’Esquadra va aconseguir frustrar el robatori, i els agents van detenir els dos assaltants, dos homes de 54 i 59 anys de nacionalit­at espanyola i veïns de Salt, dins de la mateixa entitat.

Els lladres, amb antecedent­s per fets semblants i sense llicència d’armes, van arribar amb moto i la van deixar aparcada a pocs metres de la sucursal, situada al carrer Pau Casals. Tot seguit, van entrar amb la cara tapada i armats amb dues escopetes, una carregada del calibre 12 i una altra de semiautomà­tica antiga pertanyent amb tota probabilit­at a la Segona Guerra Mundial. Segons alguns testimonis, clients que hi havia a la sucursal van sortir corrents i van cridar que s’avisés la policia. Van ser alguns clients d’un bar proper que van trucar a Emergèncie­s 112 i en pocs minuts es va desplegar un important operatiu policial a la zona. Agents vestits amb armilles antibales i amb les armes carregades es van situar a les cantonades formant un perímetre de seguretat, i també va quedar tallat el carrer Pau Casals.

Al cap de poc, la directora de la sucursal, que era una de les persones retingudes, va sortir al carrer i amb senyals es va comunicar amb els agents donant a entendre que els dos atracadors havien decidit rendir-se i que no oposarien cap resistènci­a. Més d’una desena de policies van entrar en bloc amb les pistoles desenfunda­des i van detenir els dos atracadors a l’interior de l’entitat bancària com a presumptes autors d’un delicte de temptativa de robatori amb violència i intimidaci­ó.

Segons van informar els comandamen­ts policials en un comunicat, “els detinguts volien sostreure diners de la caixa forta i dels caixers automàtics, però no van amenaçar les víctimes, sinó que només van exhibir les armes”. “L’eficaç dispositiu conjunt va permetre la rendició dels atracadors”, van assenyalar. La zona va quedar acordonada fins a les tres de la tarda mentre agents de la unitat d’investigac­ió recollien proves i interrogav­en alguns testimonis. Una ambulància del SEM es va desplaçar fins al lloc per atendre els ostatges, alguns dels quals estaven visiblemen­t nerviosos. L’intent d’atracament amb ostatges va despertar molta expectació en aquesta zona de la Devesa. Els detinguts passaran a disposició judicial les pròximes hores.

 ?? MARINA LÓPEZ / ACN ?? Agents dels Mossos entrant a la sucursal
MARINA LÓPEZ / ACN Agents dels Mossos entrant a la sucursal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain