La Vanguardia (Català)

‘Velvet’ amb accent català

Movistar+ presenta a Barcelona la nova versió de la sèrie, que ha fitxat Imanol Arias i Adriana Ozores

- FRANCESC PUIG Barcelona

La tardor que ve tornarà l’univers Velvet a la pantalla petita. Aquesta vegada, però, no s’emetrà per Antena 3, sinó per Movistar Series, on s’anirà estrenant un capítol per setmana, i després tota la temporada estarà disponible a la carta a Movistar+. Rebatejada com a Velvet colección, la nova temporada va ser presentada ahir als mitjans per Movistar+ i la productora Bambú en un acte al qual va assistir part del repartimen­t, compost per actors que continuen (Marta Hazas, Javier Rey, Adrián Lastra, Asier Etxeandía, Aitana Sánchez-Gijón, Llorenç González) i nous fitxatges (Imanol Arias, Adriana Ozores, Mónica Cruz, Andrea Duro, Marta Torné).

És la primera sèrie a Espanya que passa de l’emissió en obert al pagament gràcies a l’acord pioner assolit entre Movistar+ i Atresmedia. Domingo Corral, director de ficció de Movistar+, va avançar les tres raons per les quals s’havia apostat perquè

Velvet tingués una segona vida a la plataforma. En primer lloc, perquè “és una sèrie completame­nt coral que podia continuar després que conclogués la història d’amor de l’Ana (Paula Echevarría) i l’Alberto (Miguel Ángel Silvestre)”. També es va tenir en compte que Velvet va reunir en el seu últim episodi 4,5 milions d’espectador­s, “xifra que ja no s’acostuma a assolir en ficció televisiva i que diu molt de la sèrie”. La tercera raó respon a l’objectiu de Movistar+ d’arribar a molts clients amb una varietat de sèries que pugui agradar a públics diferents: “Velvet complement­arà aquesta coralitat”.

La productora de Bambú, Teresa Fernández-Valdés, va assegurar que la continuïta­t de Velvet “és un al·licient, però també una responsabi­litat; no podem fer-ho igual, sinó millor”. I va avançar algunes novetats de la nova temporada: “Fem un salt de cinc anys en el temps i ens acostem als setanta, però mantenint el glamur i l’elegància. Apareixera­n la minifaldil­la, la bota alta, el biquini”. Respecte a l’absència de referèncie­s històrique­s, FernándezV­aldés va concretar que “aquesta sèrie és blanca i continuem evitant la història”, i que “l’únic canvi és que serà més glamurosa, més sexi i més sofisticad­a”. El punt de partida de Velvet colección serà el projecte d’Ana Rivera d’impulsar un canvi important de negoci: el pas de la petita boutique a la gran franquícia internacio­nal. El primer pas serà traslladar-se a Barcelona i obrir una botiga al passeig de Gràcia amb l’objectiu de replicar l’èxit obtingut a Madrid. El rodatge començarà el maig que ve i durarà quatre mesos, “tot i que l’equip i els actors només aniran en comptades ocasions a Barcelona perquè recrearem el passseig de Gràcia en 3D, igual que vam fer amb la Gran Via madrilenya”, aclareix FernándezV­aldés.

Imanol Arias, amb Adriana Ozores, és el gran fitxatge de la nova producció. L’actor donarà vida a Eduard Godó, el banquer que finançarà la nova aventura empresaria­l de Velvet: “Un senyor de molta classe de la burgesia catalana que té caves i ha generat una banca molt dinàmica”. L’actor, que compaginar­à la nova sèrie amb Cuéntame, va avançar que, a petició pròpia, intentarà que el seu personatge tingui accent català: “Acostuma a ser freqüent que molts actors catalans arribin a Madrid i parlin castellà amb bon accent, però és més curiós que a la televisió un personatge parli amb accent català i jo intentaré per tots els mitjans que el senyor Godó tingui paraules i expression­s en català”.

Adriana Ozores és Macarena Rey, la dona de Godó. El seu personatge amaga un gran secret de la temporada: “El primer que vaig preguntar és si faria de dolenta, però em van comentar que ja havia fet bastantes vegades de dolenta i la Macarena no va en aquesta línia”. També s’incorporen a la sèrie Mónica Cruz, que dona vida a una bailaora que vol renovar el flamenc; Andrea Duro, que interpreta la cap de taller d’en Jonás (Llorenç González), i Marta Torné, la secretària de la Clara (Marta Hazas).

Respecte als veterans, es va confirmar que Paula Echevarría i José Sacristán només apareixera­n en els primers episodis, i que no està previst que ho faci Miguel Ángel Silvestre. I a la pregunta sobre què havia passat amb Cecilia Freire i el seu estimat personatge de la Rita, que tenia càncer i se li havia tornat a reproduir en l’últim episodi, la resposta va ser senzilla: “La Cecilia està embarassad­a i el seu projecte ara no és aquí”, sense que es revelés que passarà amb el seu personatge per si es pot incorporar més endavant.

Velvet colección serà la segona ficció pròpia de Movistar+ que s’estrenarà després de La zona. Ho farà a finals d’octubre o principis de novembre, en les mateixes dates que s’emetia a Antena 3. Aquest primer lliurament (Movistar+ i Bambú confien que se’n rodin més) constarà de deu episodis de 50 minuts en lloc dels 70 habituals, “potser la diferència més significat­iva entre la sèrie original i la nova”, va afirmar Fernández-Valdés.

 ?? MOVISTAR+ ?? Andrea Duro, Llorenç González (a dalt), Adrián Lastra, Marta Torné, Aitana Sánchez-Gijón, Imanol Arias, Adriana Ozores, Marta Hazas, Javier Rey (a dalt), Asier Etxeandía i Mónica Cruz ahir a Barcelona
MOVISTAR+ Andrea Duro, Llorenç González (a dalt), Adrián Lastra, Marta Torné, Aitana Sánchez-Gijón, Imanol Arias, Adriana Ozores, Marta Hazas, Javier Rey (a dalt), Asier Etxeandía i Mónica Cruz ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain