La Vanguardia (Català)

A la recerca de la poesia

La sala Jamboree ofereix avui ‘Intimitats’, a càrrec de Carles Margarit i Francesc Capella

- DAVID RUIZ Barcelona

Jamboree, la sala de concerts de Barcelona especialit­zada en el gènere del jazz, ofereix avui en doble sessió (20 i 22 hores) Intimitats, una proposta duta a terme en forma de duo pels músics Carles Margarit (a la imatge) i Francesc Capella.

Intimitats és una col·laboració musical que pretén fer emergir poesia en el jazz, sense que per a això siguin necessàrie­s les paraules. Moltes vegades simplement amb dos músics que expressin les seves emocions sobre un escenari es pot aconseguir transmetre tota mena de sentiments que s’aproximin al màxim al que es coneix per poesia.

Carles Margarit, fill del reconegut poeta Joan Margarit, de qui hereta aquest interès per la poesia, rep la influència, al llarg de la seva trajectòri­a musical, d’artistes tan reconeguts en l’ús del saxo tenor com Lester Young i Ben Webster. Com a conseqüènc­ia d’amarar-se durant anys d’aquestes veus tan particular­s, Margarit crea un estil propi al saxo i ofereix una música que cuida especialme­nt el matís i el detall, en contraposi­ció a la velocitat i el virtuosism­e pels quals opten un altre tipus d’artistes.

Per la seva part, Francesc Capella representa la polivalènc­ia –ha estat arranjador, compositor i director musical durant la seva trajectòri­a profession­al– i l’experiènci­a en el duo. A la seva llarga trajectòri­a musical al piano se sumen les seves col·laboracion­s amb artistes de renom en el jazz com Johnny Griffin, Jesse Davis i Damon Brown, a més del fet d’haver estat tocant juntament amb La Vella Dixieland durant sis anys.

 ??  ?? ‘INTIMITATS’
JAMBOREE. 20 I 22 HORES
‘INTIMITATS’ JAMBOREE. 20 I 22 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain