La Vanguardia (Català)

Somnis de futbolista

El guanyador del Masters va debutar a Tercera i es va entrenar amb el Barça B

- RAMÓN ÁLVAREZ

Sergio García tenia només tres anys quan va agafar el seu primer pal de golf. Fill del també golfista Víctor García, el nano aviat va mostrar un talent innat per aquest esport, que ja no va poder abandonar mai. Va créixer als greens i, amb només 18 anys, encara com a amateur, es va ficar al seu primer Masters d’Augusta per convertirs­e definitiva­ment en el Niño. Un jove ric i famós a qui ja fa gairebé dues dècades tothom comparava amb Severiano Ballestero­s i li exigia que desbanqués el llavors incontesta­ble Tiger Woods.

A aquell jove de Borriol li va tocar cremar etapes massa ràpid i deixar ajornades velles aspiracion­s, com el futbol. “Sóc un apassionat del futbol, però tinc més facilitat pel golf. M’hauria encantat ser futbolista, a veure si en una altra vida ho aconseguei­xo,” reconeix en les seves entreviste­s. Declarat madridista i un dels habituals a la llotja del Bernabeu, el golfista no va dubtar a celebrar al costat dels seus ídols, sobre la gespa de l’Stade de France, la vuitena Copa d’Europa blanca, l’any 2000. Aleshores era la gran promesa del golf i el club no va dubtar a oferir-li un lloc destacat en les celebracio­ns.

Molt aferrat als seus orígens, Sergio García no ha dubtat mai a combinar els fastos de la llotja madridista amb la modesta banqueta del Municipal del Palmar, al seu poble natal. En aquella època va començava a exercir de segon entrenador de l’equip, a Preferent. El 2006 ja va decidir assumir la presidènci­a, aportant patrocinad­ors. Però encara li faltava fer el pas sempre ajornat: debutar com a futbolista. Ho va poder fer en la visita del Riba-roja la campanya 2009-2010, en un duel de Tercera. El club li va expedir aquella temporada la fitxa federativa, el jugador president va fer un lloc al circuit per entrenar-se amb els seus i es va posar a la disposició del tècnic. Van ser tot just vuit minuts, en què a més no va tenir ocasió d’exercir de revulsiu, ja que el seu equip va acabar perdent 0-1.

Però el golfista va continuar tenint aquest rau-rau pel futbol, i la passada campanya va aprofitar la seva amistat amb Gerard López per participar en una de les sessions d’entrenamen­t del Barça B a Sant Joan Despí. El golfista no va dubtar a enfundar-se, per a l’ocasió, l’uniforme d’entrenamen­t blaugrana, i participar no només a l’escalfamen­t, sinó també als rondos i a tots els exercicis amb pilota. Una sessió que havia de ser discreta, però que va generar polèmica tant a l’entorn blaugrana com al madridista.

Tot i que a l’eterna promesa del golf espanyol no li ha importat mai mantenir les formes. A Borriol són habituals les anècdotes sobre la naturalita­t del seu il·lustre veí, que ha anat exhibint cotxes de gamma alta i parelles sense gaires complexos. Entre elles, la tennista suïssa Martina Hingis, exnúmero 1 del món.

De l’eufòria a la decepció al llarg de tota la seva carrera esportiva, i també en la seva vida sentimenta­l, Sergio García torna a ser a la cresta de l’onada. El jugador més jove de la Ryder Cup i artífex de cinc de les sis últimes victòries europees no havia aconseguit mai de conquerir un major fins aquest Masters, amb 37 anys, quan ja ben pocs apostaven per ell. Aquest any també ha anunciat que es casa amb la periodista esportiva Angela Akins. A ella no li agrada el futbol.

 ?? JONATHAN ERNST / REUTERS ?? La clau. Sergio García celebra l’eagle que va aconseguir al forat 15 per igualar Rose
JONATHAN ERNST / REUTERS La clau. Sergio García celebra l’eagle que va aconseguir al forat 15 per igualar Rose

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain