La Vanguardia (Català)

La rivalitat eterna

Madrid i Bayern de Munic afronten l’eliminatòr­ia amb absències en els seus centrals

- CARLOS NOVO Madrid

El Reial Madrid torna avui a Munic, on demà l’espera a l’Allianz la seva històrica bèstia negra a la Champions, un Bayern que el remunta als seus pitjors records en la seva competició favorita i a la més acarnissad­a rivalitat vista en el futbol europeu. Fins a deu vegades s’han trobat els dos equips, amb un saldo de cinc victòries per a cadascú.

El Bayern sembla més en forma i recorrerà al pànic que produeix el seu estadi en el rival. Acaba de golejar (4-1) el Borussia Dortmund, que el Madrid no va poder superar en cap dels dos partits de la fase de grups, saldats amb dos empats que el van enviar al segon lloc. Sempre hi ha comptes pendents, en un Madrid-Bayern. Per començar, en tenen a la banqueta dels bavaresos, on Carlo Ancelotti encara no s’explica per què el va fer fora Florentino Pérez només un any després de guanyar la déci- ma en una decisió personalís­sima i en contra de tot el madridisme. Però també hi ha ganes de revenja en una plantilla, amb Xabi Alonso inclòs, a la qual encara cou el 0-4 de l’última visita dels blancs a Munic, la seva única victòria, però pel broc gros, en el camí de l’estadi de La Luz.

Tampoc al Madrid no es fien de jugar el partit de tornada a casa. En l’última eliminatòr­ia que es va decidir al Santiago Bernabeu van ser els alemanys els últims de riure després d’una tanda de penals que va passar a la història perquè Sergio Ramos va enviar el seu al primer amfiteatre.

Per al partit de demà s’anuncien importants absències en els dos equips, sobretot en el pla defensiu. A l’equip de Zidane són baixa segura tant demà a Munic com per a la tornada al Santiago Bernabeu dos dels centrals: Raphaël Varane, que contra l’Alabès va recaure de la seva lesió muscular, i Pepe, que dissabte al derbi es va trencar dues costelles per un cop de genoll involuntar­i de Toni Kroos. Quant als de Carlo Ancelotti demà no podrà jugar el central Matts Hummels per culpa d’una “distorsió de la part superior del turmell dret que té afectat el lligament capsular”, segons el comunicat mèdic facilitat pels metges de l’equip bavarès.

No són aquests els únics dubtes en les dues formacions. Al Bayern creuen que podrà jugar el seu porter titular, Manuel Neuer, que fa dues setmanes va ser operat del peu esquerre. Segons Ancelotti, el porter internacio­nal alemany ja està bé i serà convocat. També hi ha dubtes sobre l’estat del davanter centre, el polonès Robert Lewandowsk­i, que fa dos dies que no s’entrena per molèsties a l’espatlla i que li va marcar quatre gols al Madrid amb el Dortmund. Des d’aleshores, és una de les obsessions de Florentino Pérez, que no ha pogut tancar el seu fitxatge. Un altre jugador amb problemes físics és Douglas Costa, si bé en aquest cas es tracta d’un element que amb prou feines compta per a Ancelotti.

Per Zidane, l’alternativ­a a la lesió de Pepe sembla clara: Nacho apunta a company de Ramos en l’eix del darrere. Però alerta, Ramos està advertit. El Madrid no tindrà cap altre central a la banqueta. Si es lesionés algun dels dos disponible­s les opcions que s’estudien són tres: improvisar amb Casemiro (migcampist­a) o Danilo (lateral) o bé cridar Álvaro Tejero, del Castella, un habitual en els entrenamen­ts amb Zidane i que ja va debutar a la Copa del Rei contra la Cultural.

 ?? SVEN HOPPE / AP ?? L’espatlla de Lewandowsk­i, gran preocupaci­ó del Bayern de cara al partit de demà contra el Madrid
SVEN HOPPE / AP L’espatlla de Lewandowsk­i, gran preocupaci­ó del Bayern de cara al partit de demà contra el Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain