La Vanguardia (Català)

Inspecció de Treball converteix 8.000 contractes en indefinits

-

La Inspecció de Treball va aconseguir convertir més de 8.000 contractes temporals en indefinits el 2016 a Catalunya, segons va informar ahir en roda de premsa la consellera de Treball de la Generalita­t, Dolors Bassa. En concret, els 8.063 contractes transforma­ts en indefinits dupliquen els del 2015, en què van ser 4.105. En paral·lel, 8.515 treballado­rs van ser donats d’alta a la Seguretat Social.

En concret, la Inspecció de Treball va finalitzar 51.243 expedients l’any passat a Catalunya, dels quals 10.545 eren denúncies. A més, va visitar 36.028 centres de treball, el 15% en horari nocturn o festiu, i més del 9% amb acompanyam­ent policial. La Inspecció de Treball ha cursat aquest any 10.200 sancions, xifra que representa un augment del 0,2% respecte al 2015. Un 46,3% d’aquestes sancions correspone­n a infraccion­s en matèria de seguretat social.

L’activitat de la Inspecció de Treball el 2016 ha comportat 173 milions d’euros en la liquidació de quotes de la Seguretat Social, import que ha crescut un 2,9% sobre l’any anterior, i 44 milions en sancions, que suposen un augment del 16% respecte a l’any passat.

Per la consellera, l’actuació del Departamen­t de Treball ha de “combatre les patologies del mercat laboral català”, definides com a tals “la temporalit­at, la sinistrali­tat, el frau de llei i l’economia submergida”, per després “poder acompanyar les empreses perquè tinguin una bona regulació i siguin competitiv­es”.

Bassa va recalcar la funció d’“acompanyam­ent i assessoram­ent” del departamen­t, plasmada en que dels més de 50.000 expedients que la Inspecció de Treball ha registrat, “les sancions sols han representa­t una cinquena part”.

La consellera va destacar el “reforç de la Inspecció de Treball” que s’ha realitzat entre el 2016 i el 2017 amb la incorporac­ió de més personal. Bassa va justificar aquest esforç en que es tracta de “l’activitat principal” del departamen­t.

El departamen­t ha sumat 23 tècnics, dels quals 18 realitzen funcions de control de les condicions de treball. Els cinc tècnics restants s’han incorporat a la direcció general de la Inspecció de Treball de Catalunya, en assessoram­ent en àmbits com la psicologia, la medicina de feina, l’ergonomia i la higiene.

La consellera Dolors Bassa destaca el reforç de l’“activitat principal” del seu departamen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain