La Vanguardia (Català)

El Govern s’afegeix al dol i concedeix la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón

La Generalita­t condecora 29 personalit­ats i 23 institucio­ns cíviques

-

El Govern català va atorgar en la seva reunió d’ahir la Creu de Sant Jordi a Carme Chacón a títol pòstum. L’Executiu destaca de l’exministra “la seva dedicació als valors públics amb què va acreditar una decidida voluntat de servei i una preocupaci­ó constant pels problemes socials”. A més de Chacón seran distingits, entre d’altres, el periodista Josep Cuní, l’empresari Víctor Grífols, l’esportista Gemma Mengual, la model Teresa Gimpera, el músic Francesc Burrull i l’actor Josep Maria Pou.

“Avui encara estem en xoc per la seva desaparici­ó”, va assegurar la consellera de Presidènci­a, Neus Munté, quan va detallar, en la roda de premsa posterior a la sessió del Govern, les 29 personalit­ats i les 23 entitats que l’Executiu català ha distingit amb la Creu de Sant Jordi.

Aquesta condecorac­ió és la màxima distinció que concedeix el Govern als seus conciutada­ns, juntament amb la Medalla d’Or de la Generalita­t.

Els guardonats que rebran aquest any la Creu de Sant Jordi són la filòsofa i docent Fina Birulés, el directiu Ramon Boixadós, el músic Francesc Burrull, el museòleg Eusebi Casanelles i la que va ser secretària del president Josep Tarradella­s, Montserrat Catalan. També, com ja s’ha indicat, la modista Rosa Clarà, l’historiado­r Miquel Crusafont, el periodista Josep Cuní, el dirigent esportiu Romà Cuyàs, la farmacèuti­ca Rosa Fabregat, l’activista contra el càncer Montserrat Freixer i la model Teresa Gimpera.

Entre els guardonats també figura l’empresari Víctor Grífols, la doctora Anna Hospital, el filòleg Joan Martí, l’esportista de natació sincronitz­ada Gemma Mengual, el cartògraf Jaume Miranda i el polític Joaquim Molins.

Així mateix, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; l’actor Josep Maria Pou; l’historiado­r Borja de Riquer; l’artista plàstic Lluís Roura; el col·leccionist­a d’art Josep Ildefons; el promotor cultural Guillem Terribas, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls.

A títol pòstum també han estat reconeguts l’activista cultural Maria Pilar Busquet, el polític Joaquim Ferrer i el pedagog Xavier Melgarejo. També han estat guardonade­s 23 entitats, entre les quals hi ha el Festival de Cinema de Sitges.

Aquesta condecorac­ió és la màxima distinció de Catalunya, a més de la Medalla d’Or de la Generalita­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain