La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament prova de calmar els ànims del comerç

El primer tinent d’alcalde de Barcelona promet actuacions “preventive­s” i “decidides” per evitar el ‘top manta’

- Redacció

Pisarello assegura que impedirà les ocupacions intensives de l’espai públic

La reacció d’algunes de les principals associacio­ns de comerciant­s de la ciutat, que els últims dies han expressat la seva preocupaci­ó davant la possibilit­at que aquest estiu l’Ajuntament de Barcelona no actuï amb la contundènc­ia que elles consideren imprescind­ible davant el top manta, ha obligat el govern municipal que dirigeix Ada Colau a provar de temperar els ànims d’un sector amb què manté una relació no sempre del tot fluïda. Ahir el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va intentar neutralitz­ar aquest enuig, que s’arrossega des de l’estiu passat, assegurant que l’Ajuntament actuarà “de manera decidida” per evitar el top manta.

El número dos de l’Ajuntament de Barcelona va insistir, en declaracio­ns als periodiste­s, que la Guàrdia Urbana farà “intervenci­ons preventive­s per evitar ocupacions intensives de l’espai públic”, saturant, per exemple, amb presència policial alguns dels espais més freqüentat­s pels venedors ambulants de productes il·legals. Pisarello va destacar que és intenció del govern municipal, al qual sovint s’ha acusat de tebiesa, quan no de connivènci­a, amb els manters, impedir que l’espai públic “sigui objecte d’ocupacions intensives que puguin afectar la circulació i les activitats comercials”.

Pisarello, promotor de la creació d’una cooperativ­a d’exmanters que a partir d’aquest estiu vendrà productes legals en mercats ambulants de la ciutat, va assegurar que el govern d’Ada Colau està “molt compromès, com s’ha demostrat, a trobar vies socials per a les persones que estan en situació de vulnerabil­itat al carrer”.

Les promeses de Pisarello arriben després que diversos grups polítics hagin criticat l’actitud del govern local davant el fenomen del top manta. Ahir el portaveu del grup demòcrata, Joaquim Forn, va qualificar aquesta actitud d’“inoperant”. “Sabem el que passarà els pròximes dies i mesos”, però el govern no actua, va denunciar Forn. Així mateix, la presidenta del grup de Ciutadans, Carina Mejías, va dir que el seu grup portarà a les comissions municipals de la setmana que ve diverses iniciative­s relacionad­es amb el top manta, com ara un prec per impulsar una campanya de protecció del comerç de proximitat davant la “competènci­a deslleial” que suposa la venda ambulant irregular. També preguntarà al govern per l’evolució dels plans d’ocupació destinats a venedors del top manta i proposarà de posar en marxa una campanya per promociona­r Barcelona com a ciutat de compres, potenciant el comerç de proximitat, ja que critica que l’Ajuntament destina més recursos a la cooperativ­a d’exmanters que a aquesta promoció.

Aquesta crítica ja havia estat formulada el dia anterior pel president del grup popular, Alberto Fernández, que ha acusat l’alcaldessa Colau de convertir Barcelona en una franquícia del top manta.

 ?? ÀLEX GARCIA /ARXIU ?? Expulsió d’un grup de manters a la plaça Catalunya de Barcelona
ÀLEX GARCIA /ARXIU Expulsió d’un grup de manters a la plaça Catalunya de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain