La Vanguardia (Català)

Els treballado­rs de la Model no aniran a la vaga

El suport a les mobilitzac­ions contra els trasllats s’imposa en una consulta interna, però no prospera per la baixa participac­ió

- TONI MUÑOZ Barcelona

El sindicat majoritari a la presó Model de Barcelona, Acaip, volia anar a la vaga en contra del pla del Departamen­t de Justícia de desmantell­ar el centre penitencia­ri al juny, però els seus plans no van prosperar. Els treballado­rs van sotmetre a consulta la possibilit­at d’un aturada en una consulta interna que es va celebrar durant dues jornades, diumenge passat i ahir.

Els resultats van reflectir la impossibil­itat de dur a terme la protesta per falta de suport. La iniciativa no va aconseguir la majoria simple del cens, condició sine qua non que estableix la llei perquè la vaga pugui prosperar, ja que van participar en la consulta un 35% dels treballado­rs. Això sí, entre els funcionari­s que van votar en la consulta interna un 78,7% es van manifestar a favor de la vaga, mentre que un 21,3% es van expressar en contra. Altres col·lectius de treballado­rs de la Model també van votar a favor de secundar la vaga, amb un 83,3%, i un 16,7% ho van fer de manera contrària.

El sindicat Acaip és l’únic que no va subscriure un acord amb el Departamen­t de Justícia pel desmantell­ament de la Model i el posterior trasllat dels presos, la majoria preventius, a la presó de Brians 1, situada a Sant Esteve Sesrovires. L’acord establia el compromís de la Generalita­t de garantir tots els llocs de treball, facilitar que els treballado­rs més grans de 62 anys de la Model continuess­in treballant a la ciutat de Barcelona i que els que s’haguessin de desplaçar rebessin una compensaci­ó de 282 euros.

De moment, el pla de tancament de la Model continua en marxa. Aquest mes començarà el trasllat dels presos cap al centre penitencia­ri de Brians 1.

 ??  ?? La penitencie­ria de l’Eixample a punt per al tancament, al juny
La penitencie­ria de l’Eixample a punt per al tancament, al juny

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain