La Vanguardia (Català)

El pare Román, absolt d’abusos a un menor

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

L’Audiència de Granada ha trigat menys de tres setmanes a redactar una sentència de 80 pàgines en què absol el sacerdot Román Martínez, suposat líder del conegut com a clan dels Romanones, d’abusos sexuals a un jove quan el noi tenia entre 14 i 17 anys. Els magistrats observen “la concurrènc­ia de greus contradicc­ions en la declaració de la presumpta víctima, que proporcion­a versions dels fets imprecises i vacil·lants”.

El denunciant, que ara té 27 anys, va arribar a parlar per telèfon amb el papa Francesc, que l’hauria animat a denunciar els fets davant la Justícia ordinària. L’acusació s’estenia a deu sacerdots i tres laics, que componien una societat religiosa tancada. Tots ells, excepte el seu presumpte líder, Román Martínez, van ser exonerats per la prescripci­ó dels possibles delictes.

La Fiscalia i en Daniel, el denunciant de qui no s’ha conegut mai el veritable nom, van mantenir les acusacions contra el sacerdot, amb un delicte que seria vigent perquè se l’acusava de penetració anal. El fiscal sol·licitava nou anys, pena que en Daniel, com a acusació particular, demanava que ascendís fins als 26.

Poc després que comencés el judici, el fiscal Francisco Hernández va retirar l’acusació contra el sacerdot, perquè no va veure concloents “les proves ni els testimonis”. Ara, l’Audiència afegeix: “L’absolució del processat es basa no només en la falta de proves contra ell, sinó també en la falta de convicció que el testimoni de la presumpta víctima ens causa, perquè del seu relat resulten aspectes absolutame­nt inversembl­ants”. La decisió pot ser recorregud­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain