La Vanguardia (Català)

Holograma

- Joan Josep Pallàs

No va ser tan desastrós com a París però li va faltar ben poc. Celebrar els matisos que separen les dues destrosses seria d’una candidesa patètica. Aquell monumental escarment de fa dos mesos hauria d’haver quedat incrustat al disc dur de les ments dels jugadors barcelonis­tes, però el van esborrar de manera estranya, irresponsa­ble en realitat, com si no hi hagués lliçó a aprendre. Contemplar els futboliste­s de Luis Enrique defensar els davanters de la Juve amb la mirada, especialme­nt en una primera part calamitosa, va produir una sensació de déjà-vu odiosa. Dybala va girar sobre si mateix com i quan va voler, li van concedir un latifundi, a Messi el van emmordassa­r tàcticamen­t i físicament. El número u va notar l’alè dels seus marcadors, una gossada de llops concentrad­a en una rajola. Com saben fer molt bé els italians. Aquesta va ser la diferència. En tensió defensiva, a Torí es van enfrontar la mantega i l’acer. En atac, la contundènc­ia també va ser clarament local. El còctel ideat per Allegri, barreja impossible de prosa (Chiellini) i poesia (Dybala) no va trobar una oposició a l’altura ni en el trident ni en ningú.

El Barça transita per aquesta temporada alternant miracles amb malsons, i a Torí va comparèixe­r la seva versió translúcid­a, fet un holograma, passejant els seus noms i poca cosa més, movent-se d’un sistema a l’altre fins a convertir-se en un xiclet sense gust, i no hi ha cosa pitjor en futbol que la indefinici­ó.

La reacció va arribar després de la segona part, però va ser tardana i insuficien­t. Això és la Champions, una competició on els estats contemplat­ius es castiguen amb duresa.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain