La Vanguardia (Català)

Doctor Dybala

Amb un doblet en 22 minuts, el de la Juve es proclama successor de Messi a l’Argentina

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

Diu la llegenda que en un forat amagat a terra a la plaça Statuto de Torí hi ha la porta de l’infern. El Barcelona va ingressar a l’avern per un indret situat uns quilòmetre­s al nord anomenat Juventus Stadium. La Vecchia Signora acumula 22 partits de Lliga de Campions, quatre anys, sense perdre en aquest feu, i amb aquesta dinàmica devastador­a va despatxar un adversari que feia una dècada prodigiosa que no queia en el partit d’anada dels quarts de final de la Champions. Àvid de vendetta, el Juventus va anar tornant un per un els gols que va endossar el Barça a Buffon a la final del 2015. Una de les grans diferèncie­s entre el partit d’ahir i el de l’estadi Olímpic de Berlín és la presència de Paulo Dybala.

Amb dues dianes en els primers 22 minuts, la perla del futbol argentí va trencar el partit i es va doctorar en presència de Messi i Neymar, dos astres que contemplen l’ascens de la Joia al territori dels elegits. “Hem fer mèrits per obtenir aquest resultat. El Barcelona ha tingut alguna possibilit­at, però hem sabut defensar i hem aprofitat les nostres”, va manifestar després d’un matx en què va confirmar totes les qualitats que l’assenyalav­en a priori com un element desequilib­rant. Que marqui Chiellini és una excepció, no en va ahir va facturar per primera vegada en el torneig en els últims vuit anys, però que ho faci Dybala ja és costum. Cinc dianes ha aconseguit en els quatre partits de la Champions en què ha intervingu­t aquest curs.

Els seus gols d’ahir sintetitze­n totes la qualitats d’un mitjapunta que converteix el bon futbol en una pràctica aparentmen­t fàcil. S’associa amb naturalita­t, no grapeja la pilota innecessàr­iament, acumula mobilitat, rapidesa, visió de la jugada, passada i gol. A l’Argentina el futbolista de Laguna Larga, de 23 anys, ha estat investit successor de Messi.

Va maniobrar de manera magistral després de rebre una pilota de Cuadrado al vèrtex de la mitja lluna de l’àrea. Va arrossegar l’esfèrica, va girar 180 graus per col·locarse de cara a la porteria de Ter Stegen i va connectar un xut creuat amb molt d’efecte adossat al pal dret del porter. Tot un compendi d’habilitat, visió i precisió.

Luis Enrique havia reforçat el passadís interior per controlar la zona d’influència de l’argentí, però

“Ens servirà d’experiènci­a el que va passar; jugarem igual que avui, no ens tirarem endarrere”

els obstacles van ser insuficien­ts per restringir la seva preponderà­ncia en el desplegame­nt del Juventus, especialme­nt a la primera part. Quinze minuts després de celebrar el primer gol la Joia resolia una jugada semblant per la part oposada, l’esquerra. Però aquesta vegada la definició va ser diferent. En lloc d’acomodar i col·locar com en el primer gol, Dybala va xutar amb potència, al primer toc i al primer pal amb una exactitud sorprenent. Ter Stegen estava ben situat protegint la zona, però l’obús va superar les seves possibilit­ats. D’aquí a dues setmanes Dybala, el jugador traspassab­le més cotitzat del moment, visitarà el Camp Nou previngut per la gran remuntada: “Ens servirà d’experiènci­a el que va passar. Nosaltres coneixem el Barcelona i sabem com juga. Jugarem igual que avui, no ens tirarem endarrere perquè sabem que el camp és molt gran i ells són molt bons en els espais”.

 ?? MIKE HEWITT / GETTY ?? L’argentí Dybala, que va fer els dos primers gols, celebra el segon amb Pjanic, Mandzukic i Sandro
MIKE HEWITT / GETTY L’argentí Dybala, que va fer els dos primers gols, celebra el segon amb Pjanic, Mandzukic i Sandro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain