La Vanguardia (Català)

‘Big data’ per tenir les vendes sota control

La companyia de Manresa Uve Solutions factura 3 milions d’euros

- BLANCA GISPERT

L’empresa ven una solució per conèixer les vendes d’aliments i begudes a hotels, restaurant­s i quioscs

“En un hotel, un restaurant o un quiosc, els productors d’aliments o begudes ho tenen més complicat per controlar les vendes del seu producte que en un supermerca­t. En aquests casos, els fabricants solen encomanar la distribuci­ó a tercers i perden informació tan valuosa com el nombre d’unitats venudes per local, el perfil d’establimen­t on el producte té més èxit o l’efectivita­t de les promocions”.

Jordi Vila, cofundador de l’empresa manresana Uve Solutions amb Santi Vila i Raquel Cobo, diu que ha trobat solució a aquest problema: ha creat un programari amb tecnologia big

data i business intelligen­ce que permet controlar al detall el recorregut del producte fins que arriba a mans del consumidor. Col·labora amb més de 1.500 distribuïd­ors, que li cedeixen informació de les vendes, processa les dades i les indexa amb informació dels mercats de la restauraci­ó, hoteleria o quioscs. La solució la ven a fabricants del sector de la beguda i l’alimentaci­ó, que paguen una quota mensual pel servei.

Vila explica que fa 10 anys que s’hi dedica i que des de l’inici “el negoci ha sigut rendible”. Ara, treballa amb 35 clients, entre els quals hi ha marques com Codorniu, Font Vella, Gallina Blanca, Campofrío, Mars o Orbitt. Assegura que el 2016 va facturar “al voltant de 3 milions d’euros” i que enguany superarà “els 4 milions”.

El creixement, diu, ha de venir per l’augment de clients a Espanya i també pel mercat internacio­nal, on va posar el peu el 2014. “Vam començar per Itàlia a través de clients que ja teníem a Espanya. Ara estem presents a Europa, Rússia i en 23 països d’Àfrica. Les vendes internacio­nals represente­n un 7% del total i preveiem que enguany arribin al 10%. Estem treballant per tenir informació del mercat del Canadà i els Estats Units”.

Uve Solutions durà a terme aquesta expansió des de la seva seu a Manresa, on dona feina a 25 treballado­rs, i des del nou centre de Sant Cugat, que va inaugurar a finals de l’any passat i que ja dona feina a una vintena de treballado­rs.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Jordi Vila, Santi Vila i Raquel Cobo, al nou centre de Sant Cugat
LLIBERT TEIXIDÓ Jordi Vila, Santi Vila i Raquel Cobo, al nou centre de Sant Cugat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain