La Vanguardia (Català)

Un míster per a Messi

- Barcelona

La selecció argentina ha acomiadat el seu entrenador, Edgardo Bauza, després de només vuit partits en els quals únicament ha aconseguit tres victòries, un magre resultat que converteix Bauza en el vuitè tècnic des del 2004, en la recerca constant d’una batuta que exploti Messi com fan al Barcelona.

El Patón Bauza ja no és el selecciona­dor argentí. El tècnic no ha arribat a l’any en el càrrec. Va ser nomenat per una gestora a l’agost i, després de vuit partits (només tres victòries), ha estat destituït pel nou president de l’AFA, Claudio Chiqui Tapia. Tot va massa ràpid a l’albicelest­e, incapaç de trobar el projecte adient per a Leo Messi, que encadena tres finals seguides perdudes.

En trenta anys, els que van del 1974 al 2004, l’Argentina només va tenir cinc selecciona­dors: Menotti, Bilardo, Basile, Passarella i Bielsa. En aquest lapse l’albicelest­e va guanyar dos Mundials, va ser dues vegades campiona d’Amèrica i es va penjar l’or olímpic a Atenes. Des d’aleshores, l’Argentina ha tingut set tècnics i cerca el vuitè en un període d’inestabili­tat amb batzegades amb el perfil, amb l’agreujant d’haver aprofitat el millor futbolista del planeta. Messi va debutar l’agost del 2005 amb Pékerman. Després van venir Coco Basile, Maradona, Batista, Sabella, Martino i Edgardo Bauza.

A l’AFA, que encara deu part del sou a l’equip del Tata Martino i haurà d’indemnitza­r Bauza, li urgeix contractar un nou tècnic. Jorge Sampaoli, el favorit, té contracte amb el Sevilla i la seva clàusula de rescissió és d’1,5 milions. També estan compromeso­s Simeone amb l’Atlètic i Bielsa, que dirigirà el Lilla francès.

Sigui qui sigui l’escollit, que no s’esperi tenir gaire temps. Li demanaran resultats immediatam­ent. L’Argentina és cinquena a la classifica­ció per al Mundial de Rússia i hauria de jugar una repesca amb el millor d’Oceania. Falten quatre jornades i Messi està sancionat per a les tres següents.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain