La Vanguardia (Català)

Sexisme concertat

-

Una escola concertada de Madrid ensenya ganxet a les nenes mentre porta els nens al Santiago Bernabeu.

La Comunitat de Madrid podria iniciar un expedient sancionado­r contra l’escola concertada Juan Pablo II d’Alcorcón si es confirmen les denúncies de sexisme en les activitats extraescol­ars del centre.

Aquesta escola concertada imparteix, segons la cadena Ser, un taller de ganxet exclusivam­ent per a les nenes dos dies a la setmana en horari de menjador. En les excursions de secundària, mentre els nois van a l’estadi Santiago Bernabeu, a les alumnes els correspon visitar un menjador social.

Segons el portaveu del Govern, Ángel Garrido, la Conselleri­a d’Educació “no tenia informació sobre aquestes activitats extraescol­ars” i el primer que es farà és “provar de confirmar si s’estan oferint”, i si ho fan separant nens i nenes. Es comprovarà, en cas que s’estiguin fent, si compleixen amb la normativa d’activitats extraescol­ars, fixada en una llei i un Reial Decret del 1995.

En aquest sentit, des de la Conselleri­a recalquen que es va remetre als centres una circular per recordar els requisits que fixa la normativa en matèria extraescol­ar.

Educació recorda que els centres concertats han d’informar directamen­t la Direcció d’Àrea Territoria­l (DAT) de les activitats extraescol­ars que impartiran durant el curs, i la DAT revisa si compleixen els requisits, que són, per exemple, que les activitats s’aprovin en el Consell Escolar, que siguin de caràcter voluntari i no lucratives.

El director d’aquesta escola concertada ja va ser sancionat amb una multa de 1.000 euros el desembre passat per la Comunitat de Madrid per haver enviat una carta als membres de la comunitat educativa en què comparava la llei madrilenya contra la LGTBIfòbia amb “el fanatisme terrorista”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain