La Vanguardia (Català)

La terra fa pujada

- Barcelona

El tennista serbi Novak Djokovic es va veure ahir a un joc de la derrota a Montecarlo davant Gilles Simon i va haver d’esforçar-se al màxim per trencar el servei del francès i imposar-se finalment per un ajustat 6-3, 3-6 i 7-5.

Ahir Novak Djokovic (29) va estar a punt de cremar-se. Davant Gilles Simon, es va veure a un joc de la derrota. Es va salvar en una empenta final, després de trencar el servei del francès. Djokovic va guanyar per 6-3, 3-6 i 7-5.

És evident que aquest any Djokovic no tiba. Passen les setmanes i el número dos del món continua estant encallat. Ha perdut partits davant Istomin, Daniil Medvédev i Nick Kyrgios, amb aquest últim dues vegades, i ahir ho va passar fatal davant Gilles Simon (32), que superava per 10-1 als enfrontame­nts directes.

Ningú no ho negarà. Simon és un jugador sòlid en terra. Un tennista amb pedigrí, amb un cert passat, molt de l’escola francesa. A la manera de Gasquet, Tsonga i Monfils, també fa anys que Simon truca a la porta dels millors. Com aquells, no ha aconseguit mai creuar el llindar.

I així, en un tram intermedi, ha transcorre­gut la seva carrera.

El que passa és que de vegades s’il·lumina. I, quan passa, Gilles Simon mossega. Ahir l’afició local va olorar la sang: va interpreta­r que Simon encara podria deixar anar una última fiblada. Ho va fer quan es va acabar el segon set, decantat cap al francès. Va entrar llançat a l’última mànega. Djokovic s’havia fet petit.

En un altre moment, el serbi hauria apagat la rebel·lió sense miraments. No va ser així en aquest cas. Fa setmanes que trontolla, un avís que al desembre havia llançat Boris Becker, el seuexentre­nador:“Djokovicne­cessita tornar a la feina”, va dir.

Ahir no dominava els llargs pilotejos que li plantejava el francès. Tampoc no manava al servei.

Per salvar-se, el serbi va haver de trencar el servei de Simon tres vegades en l’últim set

A UN JOC DE L’ADEU

El va arribar a cedir dues vegades: en aquell últim set, es va veure 2-3 i 4-5. I el públic corejava Simon.

El que passa és que el francès es va encongir. Quan servia per guanyar, es va diluir. Va lliurar tres jocs seguits –amb dos trencament­s– i va acabar transigint. Djokovic se li va tirar a sobre.

En altres partits, Feliciano López va guanyar Medvédev, per 7-6 (6) i 7-5. Robredo va caure contra Muller (6-2, 6-2), i Granollers contra Lorenzi (6-2, 6-4). Avui, Nadal-Edmund.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain