La Vanguardia (Català)

Badalona renovarà les emissores de la policia després de l’agressió a agents

- FEDE CEDÓ Badalona

Una altra agressió a cinc agents de la Guàrdia Urbana de Badalona al barri de Sant Roc va tornar a evidenciar la precària situació amb què els agents donen servei en alguns barris de la ciutat. Aquesta vegada, els agredits van intentar activar el reforç policial amb un avís a través del dispositiu d’emergència instal·lat a les emissores unipersona­ls, però l’alarma no va funcionar, un fet que ha aixecat la indignació dels sindicats, que han reclamat la renovació urgent del material obsolet. L’alcaldessa, Dolors Sabater, va accedir a les reivindica­cions i va avançar ahir que ha disposat una partida pressupost­ària exclusiva per renovar els transmisso­rs de la Guàrdia Urbana. Per la seva banda, el PP, a través del regidor Miquel Jurado, va acusar l’actual govern de “negligents”, ja que fa més d’un any que saben que la policia es queixa de falta de material per garantir la seguretat.

No és la primera vegada que els policies són apallissat­s a prop de la comissaria de Sant Roc, el barracó que va inaugurar el 2012 el llavors alcalde, Xavier García Albiol, com a part de la seva estratègia d’acció policial directa en un dels barris amb més índex delinqüenc­ial.

Els fets es van desencaden­ar diumenge passat sobre les 16.30 h a la plaça dels Andes, al costat del mòdul policial, quan cinc agents estaven a punt de detenir un jove del barri sobre el qual pesava una ordre judicial. El jove s’hi va resistir i tot seguit es va formar una baralla en què un centenar de persones va intimidar els agents i els va envoltar per impedir la detenció. Durant el xoc, un dels policies va rebre el violent cop d’una llamborda a l’esquena i va resultar ferit lleu, ja que l’armilla va mitigar l’impacte. La resta dels agents van acabar amb blaus i ferides per les quals van haver de ser atesos a l’hospital.

Els primers a reaccionar van ser els sindicats policials SFP i PSU, que van reclamar el tancament de la comissaria de Sant Roc, perquè creuen que no és operativa i per mostrar el seu rebuig per l’“enèsima agressió a un policia” al barri. En paral·lel, fonts veïnals advertien que “el barri està oblidat i que es permet que manin els delinqüent­s”.

Els representa­nts de la policia van informar ahir que la majoria dels transmisso­rs tenen més de 15 anys i que no funcionen correctame­nt: “Alguns els subjectem amb gomes”, reconeixen. Davant el que consideren una “reiterada falta de mitjans materials” per realitzar el servei, insten els agents a no prestar servei al carrer sense un transmisso­r que funcioni amb garanties i sense comprovar que el vehicle policial és segur.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain