La Vanguardia (Català)

Agents cívics detecten més de 60 abocaments

- PALOMA ARENÓS Montcada i Reixac

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha intervingu­t en més de 60 abocaments ambientals en els últims tres mesos. Des d’inicis d’any, quatre agents cívics –contractat­s pel Consistori a través d’un pla d’ocupació de quatre mesos– estan fent treballs d’inspecció per tota la ciutat i han detectat la majoria d’aquests abocaments a les zones rústiques del municipi.

Segons la regidoria de Medi Ambient, la majoria d’aquests abocaments (material d’obra, runa, escombrari­es...) s’han trobat en camins i al voral de carreteres i ja han estat netejats pels operaris de la brigada municipal. Els agents cívics, que no tenen competènci­a per multar, sí que exerceixen de vigilants i informen a la ciutadania –i als possibles infractors– de la legislació vigent i de les sancions a què s’enfronten, que van dels 120 euros fins als 30.000. Quan l’abocament localitzat està en solars particular­s, es comprova la titularita­t del terreny i s’obre un expedient administra­tiu contra el propietari perquè retiri el material.

L’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, fa una valoració “molt positiva” de la feina dels agents cívics, que “lluiten contra les accions incíviques en un territori molt ampli”. A les zones on són recurrents els abocaments s’estudia la possibilit­at de restringir-hi l’accés, com ja s’ha fet en un camí de Can Tapioles.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain