La Vanguardia (Català)

Vacances de la parella Obama al paradís

L’expresiden­t navega amb Springstee­n, Hanks i Oprah

- Nova York. Correspons­al

A l’expresiden­t Barack Obama se’l qualifica com “el president ocult”. Es deixa veure ben poc i encara se’l sent menys.

Ahir alguns mitjans van subratllar que aquest dimarts estava previst que es deixés veure de manera oficial. Havia confirmat l’assistènci­a a Pittsburgh, al funeral de Dan Rooney, amo dels Steelers, l’equip de futbol americà de la ciutat de Pennsilvàn­ia, un dels primers que es va bolcar a ajudar el futur primer president negre dels Estats Units, bon amic i donant, que després va ser correspost amb l’ambaixada a Irlanda.

Tret d’això, discreció política gairebé absoluta des que va sortir de la Casa Blanca. Obama s’ha prodigat poc. Ha mantingut un tacte exquisit, amb una demostraci­ó a prova de tot insult, sens dubte l’esport preferit del seu successor, Donald Trump, i el seu equip d’assessors.

També és cert que George W. Bush es va mantenir en silenci, desaparegu­t, mentre l’Administra­ció Obama tampoc no li dispensava adjectius afectuosos. Tot i això, el president no li va dedicar mai menyspreus personals comparable­s als que Obama rep de Trump. Atès el nivell de protesta i confrontac­ió que hi ha al país, molt enyoren l’obamisme, mentre que altres l’odien.

Dit això, ara el ciutadà Obama gaudeix del millor de la presidènci­a, que és la condició de ser expresiden­t. Sembla evident que ell s’ho passa bé amb el seu nou estatus. Se’l va veure fent surf amb el seu amic Richard Branson, que el va convidar a la seva mansió de les illes Verges Britànique­s.

Altres imatges el van captar a Nova York, entre teatres i restaurant­s. I aquests dies ha tornat a l’aigua. Ell, concentrat en l’escriptura de les seves memòries presidenci­als, i la seva esposa, Michelle, van aprofitar aquestes vacances per anar a la Polinèsia Francesa. L’empresari musical David Geffen els va convidar al seu iot amb altres col·legues. Una reunió de bons amics, amb Bruce Springstee­n, Tom Hanks i Oprah Winfrey que Obama va condecorar.

El multimilio­nari Geffen els convida al seu iot de luxe en un recorregut per la Polinèsia Francesa

 ?? MIKE LEYRAL / AFP ?? A la foto es pot veure Michelle Obama, a la coberta del Rising Sun, de 138 metres d’eslora, a Moorea
MIKE LEYRAL / AFP A la foto es pot veure Michelle Obama, a la coberta del Rising Sun, de 138 metres d’eslora, a Moorea

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain