La Vanguardia (Català)

Bertín visita Montepinar per celebrar-hi el desè aniversari

El presentado­r i els actors de ‘La que se avecina’ fan una barbacoa

- FRANCESC PUIG Barcelona

Setmana d’aniversari al Mirador de Montepinar i a Telecinco. El 22 d’abril del 2007 va néixer La que se avecina. Deu anys després es manté incombusti­ble i aconseguei­x elevats índexs d’audiència per a la cadena. Per aquest motiu Mediaset celebra aquests dies l’aniversari amb maratons d’episodis i diverses accions a Telecinco, FDF, Mtmad i al web de la cadena. Tot i això, el plat fort arriba aquesta nit amb una edició especial de Mi casa es la tuya (22 hores). Bertín Osborne visita el Mirador de Montepinar, i fins i tot contempla mudar-s’hi o postularse per ser el nou president de la comunitat.

Quan encara queden diversos mesos per a l’estrena de la desena temporada, prevista per a la pròxima tardor, els teleespect­adors podran retrobar-se amb alguns dels protagonis­tes d’aquesta comèdia i dels actors que hi ha darrere. Nacho Guerreros (Coque), Vanesa Romero (Raquel), Fernando Tejero (Fermín), Jordi Sánchez (Antonio Recio), Pablo Chiapella (Amador) i Eva Isanta (Maite) seran els protagonis­tes d’aquest entrega de Mi casa es la tuya, en què parlaran de les seves trajectòri­es personals i profession­als i del que la sèrie ha suposat a les seves vides. Al programa es podran escoltar els testimonis d’altres persones relacionad­es amb la sèrie, com el guionista i productor Alberto Caballero i les actrius Miren Ibarguren (Yoly) i Petra Martínez (Doña Fina).

Nacho Guerreros serà el primer a fer un repàs de la seva vida i recordarà els seus inicis a Madrid, on es va dedicar a tenir cura de persones amb discapacit­at, una feina que li va canviar la vida. També parlarà de l’assetjamen­t escolar que va patir quan era un nen, igual que Vanesa Romero, que es va refugiar en la seva família i en l’esport. Fernando Tejero repassarà la seva infantesa apartat dels seus pares malgrat viure a la mateixa ciutat i confessarà el seu pròxim objectiu a la vida, ser pare. Jordi Sánchez parlarà dels seus fills i recordarà els obstacles que ha hagut d’esquivar fins a arribar a ser actor.

Bertín també coneixerà de prop Pablo Chiapella i Eva Isanta, un matrimoni a la ficció que s’ha convertit en una amistat fora de plató.En Pablo explicarà com ha trobat l’amor a la sèrie, la qual cosa li ha permès ser pare recentment. En el cas de l’Eva, mare d’un preadolesc­ent, reconeixer­à la importànci­a que té per a ella compaginar la vida profession­al amb la personal. Després de les entreviste­s, tots els actors gaudiran d’una barbacoa al jardí a la qual també assitirà Paz Padilla (Chusa). Junts repassaran diferents anècdotes que s’han produït al llarg dels seus deu anys de rodatge i recordaran com han viscut algunes escenes darrere de les càmeres i les preses falses de la sèrie.

La que se avecina va arribar a Telecinco com a hereva d’una altra exitosa comèdia que va emetre Antena 3 entre el 2003 i el 2006: Aquí no hay quien viva. Totes dues produïdes pels germans Alberto i Laura Caballero i amb un nexe en comú: relatar d’una manera coral i totalment esbojarrad­a les relacions d’una comunitat de veïns. Nou temporades i més de 130 episodis emesos han convertit La que se avecina en tot un fenomen que ha registrat una mitjana del 20,3% de quota de pantalla i 3.310.000 espectador­s.

Malgrat el lògic desgast després d’una dècada en antena, la sèrie continua sumant adeptes i la última temporada emesa va ser la comèdia més vista durant el 2016: va aconseguir un 22,4% de quota i 3.682.000 espectador­s de mitjana, i la segona ficció amb més nombre d’espectador­s després d’El Príncipe. Els millors números els va obtenir l’1 d’octubre del 2012, quan va reunir 5.400.000 espectador­s (27,1%), mentre que el 22 d’abril del 2007 va registrar el seu rècord de quota amb un 28,8% (4.161.000).

Actors de la comèdia de Telecinco repassen les trajectòri­es personals i parlen del que la sèrie ha suposat a les seves vides

 ?? MEDIASET ?? Mi casa es la tuya alguns dels protagonis­tes de la comèdia de Telecinco xerraran amb Bertín Osborne
MEDIASET Mi casa es la tuya alguns dels protagonis­tes de la comèdia de Telecinco xerraran amb Bertín Osborne

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain