La Vanguardia (Català)

Barcelona dialoga amb autors del món

- BARCELONA Redacció

El primer cicle Diàlegs de Sant Jordi, organitzat per les bibliotequ­es de Barcelona i la flamant Barcelona Ciutat de la Literatura, portarà durant aquesta setmana escriptors de diversos països –majoritàri­ament nord-americans– perquè dialoguin en públic amb un altre escriptor local. Es tracta d’una iniciativa que es complement­a amb el Pregó de la Lectura, que aquest any farà la novel·lista i dramaturga francesa Yasmina Reza al saló de Cent de l’Ajuntament.

Segons els organitzad­ors, els escriptors escollits aquest any “han construït una sòlida obra literària des de la discrepànc­ia cap als discursos oficials”, de manera que els diàlegs s’estructura­ran entorn de temes com el poder, la família, el sexe, la literatura i l’art.

Dijous, 20 d’abril, a la sala Teatre del CCCB, a les 20 hores, parlaran el nigerià Teju Cole –que acaba de publicar Cada día es del ladrón– i Enrique Vila-Matas, autor de Mac y su contratiem­po, moderats pel periodista Jordi Nopca.

L’endemà, divendres, 21, a l’auditori del Disseny Hub Barcelona, a les 17 hores, parlaran el grec Petros Màrkaris i el català Francesc Serés, moderats per Antonio Lozano. Al mateix lloc, a les 19 hores, el diàleg serà entre la nordameric­ana Lionel Shriver i Empar Moliner, moderades per Laura Fernández. I, a les 21 hores, la nord-americana Siri Hustvedt xerrarà amb la peruana Gabriela Wiener, moderades per la periodista Anna Guitart. Finalment, dissabte, 22, a l’edifici Mobile World Centre, a les 18 h, la trobada serà entre Sara Mesa i Max Besora, amb una introducci­ó poètica a càrrec de Carlos Zanón i moderació d’Antonio G. Iturbe.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain