La Vanguardia (Català)

Acostant cultures

DO Illes Balears mostra a la Beckett les creacions i espectacle­s d’artistes illencs

- Barcelona

La sala Beckett acull la primera edició de DO Illes Balears, el festival que gira al voltant de les creacions contemporà­nies d’artistes balears. La primera edició, que va començar ahir i s’allargarà fins dissabte, té per objectiu exhibir i promociona­r els espectacle­s d’artistes illencs a Barcelona.

Entre totes les activitats que hi haurà al llarg de la setmana, destaquen les lectures dramatitza­des que es faran de manera diària (19 hores) fins divendres. Sergio Baos amb La classe, Aina de Cos amb Només quan plou i Toni-Lluís Reyes amb Bicicletes ancorades mostraran el bon moment dramatúrgi­c dels artistes balears. Tampoc faltarà a la cita l’espectacle de Jaume Miró Dels llargs camins, que recupera la memòria de testimonis de la Guerra Civil i que es reproduirà avui a les 21 hores a la Beckett.

DO Illes Balears no oblida la música, ja que als concerts de Leonmanso i Joana Gomila, que tindran lloc dissabte a les 19 hores, se suma la presentaci­ó d’Atlantis, el nou disc del guitarrist­a i cantant Joan Miquel Oliver (a la imatge).

El músic mallorquí farà tres concerts (de dijous a dissabte) en què presentarà el seu nou treball després de Pegasus (2015), el seu últim àlbum amb què va fer una gira de més de setanta concerts. Atlantis consta de tres blocs de quatre cançons cadascun, però en què tot gira al voltant de l’univers de les persones.

Una vegada més, Joan Miquel demostra que es pot fer una feina sonora espectacul­ar sense deixar de banda el toc poètic que tant el caracterit­za.

 ?? DO ILLES BALEARS ?? SALA BECKETT. FINS AL 22 D’ABRIL
DO ILLES BALEARS SALA BECKETT. FINS AL 22 D’ABRIL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain