La Vanguardia (Català)

Equilibris a la corda fluixa

El Reial Madrid supera un Bayern heroic a la pròrroga amb un ‘hat-trick’ de Cristiano

- CARLOS NOVO

En un partit que va tenir tota l’emotivitat que té el futbol, el Reial Madrid va arribar per setena vegada consecutiv­a a les semifinals de la Champions, una gesta inèdita a la competició, després d’eliminar un Bayern heroic que va forçar la pròrroga amb un home menys per l’expulsió d’Arturo Vidal. Qualsevol dels dos equips hauria pogut passar, però es va classifica­r el Madrid emparat en els tres gols de Cristiano, el segon i el tercer en fora de joc. El portuguès ha marcat cinc gols en una eliminatòr­ia que el torna a la primera escena mundial després d’un curs gris.

L’equip de Zidane va passar des del patiment, perquè aquest equip no sap competir d’una altra manera i perquè el Bayern el va collar molt des del principi perquè necessitav­a dos gols per capgirar el marcador advers que portava de l’anada de Munic.

El Madrid, que va ser més efectiu que brillant tota la nit, es va matar a defensar, una tasca en què tots van posar l’espatlla. És més, l’equip blanc el primer temps va recordar una mica l’equip entrenat per Mourinho.

El guió del partit estava cantat abans de començar. Els onzes pràcticame­nt també des que va acabar el xoc de l’Allianz amb Bale lesionat. El Madrid estava disposat a resistir i matar a la contra. Lliurava la pilota i esperava el seu moment. La clau es reduïa a si l’empenta i el joc associatiu del Bayern li permetrien marcar i ficar-se a l’eliminatòr­ia. Si l’estructura defensiva del Madrid resistia, la sort estaria tirada perquè amb el pas dels minuts els blancs trobarien espais de sobres.

L’escomesa del Bayern va ser impetuosa, però menys que a Munic, on Vidal va marcar el primer temps. Al Bernabeu el xilè es va frenar als cinc minuts amb una targeta per una puntada de peu al turmell a Isco. El Bayern va tenir la seva primera ocasió molt aviat. Entre Alaba i Ribéry van fabricar una bona centrada per a Thiago. Marcelo s’hi va interposar i va evitar el gol, i després Robben va rematar massa alt.

No hi va haver gaires més ocasions per als bavaresos fins al descans, i el Madrid sí que en va malgastar unes quantes de bastant clares. Boateng va refusar una pilota sobre la ratlla de gol.

La segona part va oferir molta més intensitat. El Bayern es va avançar al marcador després d’un penal de Casemiro a Robben. El

L’expulsió d’Arturo Vidal va ser el principi de la fi per a un Bayern ferm fins que va arribar la pròrroga

va marcar Lewandoswk­i pel centre. A partir d’allà el Bayern va tenir el partit on volia. El Madrid va passar molt mala estona, buidant aigua en cadascun dels atacs de l’equip bavarès, que semblava a punt de culminar la gesta. Quan pintava més malament per al Madrid, els blancs van empatar en una centrada de Casemiro i un bon cop de cap de Cristiano. L’alegria del Madrid va durar poquíssim. Si el futbol té molt de

LA CLAU

 ??  ?? Müller, Robben i Lahm protesten a l’àrbitre per l’expulsió d’Arturo Vidal ahir a la nit
Müller, Robben i Lahm protesten a l’àrbitre per l’expulsió d’Arturo Vidal ahir a la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain