La Vanguardia (Català)

El Bayern, indignat

Dos greus errors arbitrals decideixen l’eliminatòr­ia

- Madrid

Així guanya el Madrid”. En plena eufòria, el Bernabeu va celebrar la classifica­ció amb un dels seus càntics de referència mentre el Bayern marxava enfadadíss­im de la Champions, eliminat per tres errors arbitrals que van decantar l’eliminatòr­ia quan els bavaresos l’havien aconseguid­a igualar. L’expulsió de Vidal va indignar els de Munic, però l’emprenyada va ser total amb el segon gol de Cristiano, ja a la pròrroga, en fora de joc. El tercer del Madrid, més difícil de veure, va ser la gota que va vessar el got. “Això no pot passar, a aquest nivell. Als quarts de final cal posar un àrbitre de més qualitat o el videoarbit­ratge”, va reclamar Ancelotti.

L’entrenador italià estava molt molest i va trencar el seu to calmat habitual. “L’actuació del col·legiat ha estat horrorosa. Hem estat clarament penalitzat­s: la targeta d’Arturo no ho era i després els dos gols en fora de joc”, va enumerar.

Carletto va considerar que són massa errors en un partit tan important. “Espero que en el futur els àrbitres rebin l’ajuda de la televisió. Tot i que jo no necessitav­a el vídeo per veure que Vidal ha tocat la pilota. Ho he vist en directe”.

Thiago va secundar el seu entrenador. “A mi m’agrada el futbol tal com està, però cal posar a arbitrar gent de nivell”, va dir l’internacio­nal espanyol. “L’expulsió d’Arturo no és falta ni groga. Mai de la vida. No em surten les paraules. Ens en anem fotuts”, es queixava. “S’ha notat molt. S’han espantat i l’àrbitre ha començat a fer el seu xou. Ha estat un robatori”, va dir Arturo Vidal.

Tampoc a les xarxes no es van fer esperar les crítiques. Van venir d’exjugadors del Bayern, també de compatriot­es de Vidal, per part del barcelonis­ta de Gerard Piqué, però també d’espectador­s imparcials i amb coneixemen­ts, com l’excol·legiat Daudén Ibáñez. “Error important de Kassai”, va sentenciar a Twitter. Entre les llegendes del club bavarès va sobresorti­r Ballack. “Escàndol”, va tuitejar el subcampió del món el 2002. “No és pas targeta vermella”. El va secundar el xilè Claudio Bravo. El porter del Manchester City es va queixar que el migcampist­a del Bayern li pren la pilota netament a Marco Asensio. “Que mal expulsat, Arturo. Arriba abans a la pilota i no fa falta. Molts àrbitres dins del camp per a res. Tots cecs”, va lamentar l’exporter del Barça.

El segon gol en fora de joc del portuguès va despertar Piqué. El defensa del Barça va deixar caure tres punts suspensius irònics per l’arbitratge favorable que decantava el partit per als blancs. També Ballack va reaccionar a aquell nou error. “Nou escàndol. És fora de joc per un metre!”, va clamar.

El tercer gol de Cristiano Ronaldo hauria d’haver estat anul·lat, altra vegada per posició il·legal. Tot i això, Ronaldo va plantar cara. “Hem sabut patir, però és que el Reial Madrid és el Reial Madrid. No tinc cap dubte que hem merescut classifica­r-nos. Hem estat millors. No és fàcil fer-li sis gols a un equip com el Bayern”, va recordar el portuguès, que es va endur la pilota pel seu hat trick, sense fer cap esment de la polèmica arbitral. Cristiano sí que va recordar uns xiulets que va rebre de la grada del Bernabeu. “Estic molt content dels tres gols. No vull carrers, jo només demano que no em xiulin aquí. Sempre dono el millor de mi, encara que no marqui”, es va defensar.

Tot just acabar el partit, la fitxa de la Wikipedia de Viktor Kassai va patir un atac de hackers que el definien com a “aliat a mort de Florentino Pérez i el Reial Madrid”.

“L’àrbitre ens ha penalitzat; això no ha de passar, a aquest nivell; cal posar un àrbitre de més qualitat”

ANCELOTTI NO CALLA “S’ha notat molt; ells s’han espantat i l’àrbitre ha començar a fer el seu xou; ha estat un robatori”

LA RÀBIA D’ARTURO VIDAL

 ?? DANI DUCH ?? Cristiano va fer callar el públic
DANI DUCH Cristiano va fer callar el públic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain