La Vanguardia (Català)

“Que ningú no marxi fins al final”

El tècnic, convençut i temerari, aposta per un ambient de “bogeria esportiva”

- Barcelona CARLES RUIPÉREZ

Sempre ha estat molt més de la rauxa que del seny, un home de rampells i impulsos, un jugador de caràcter i un entrenador sense grisos. Però el Barça-Juventus d’aquesta nit ha potenciat al quadrat la seva força. Ahir insuflava determinac­ió. Estava desencaden­at. Si volia motivar i mobilitzar la parròquia, va aconseguir donar ales a l’afició exhibint passió. Quina confiança! Quanta excitació!

Escoltant-lo gairebé semblava que la històrica remuntada al PSG només havia estat un assaig per a la d’ara. Luis Enrique ja ha fet números i tot. “Necessitem menys gols que contra el PSG. Aquesta vegada només són tres. Però, tenint en compte que el rival tindrà ocasions i que un gol pot caure en qualsevol moment, el nostre objectiu és marcar cinc gols”, va dir, avançant el missatge que ha donat al vestidor. Entre el desastre del Juventus Stadium i l’intent de capgirar-lo només han passat vuit dies, prou perquè Luis Enrique, deprimit fa una setmana, hagi superat el dol. Ara treu el perfil més agosarat, gairebé temerari. “Esclar que hauria preferit un mes

i vacances a les Maldives amb els jugadors per ensenyar-los el vídeo, però no hi tenim res a perdre. Això ens alliberarà de tota pressió. És el rival, que pràcticame­nt té les semifinals a la butxaca. La nostra missió és atacar, atacar i, quan ens en cansem, atacar”, va exclamar, sense demanar el partit perfecte. “El del PSG no ho va ser i ens

va servir. Cal ser efectius, tenir agressivit­at amb pilota i sense per minimitzar la Juve i que es vegin les nostres virtuts”.

Luis Enrique és tot convencime­nt i només s’imagina un desenllaç feliç. “Esclar que hi crec, per descomptat. És que és més fàcil. Si fem el primer gol, el segon el marcarà el Camp Nou i el tercer caurà sol”, va vaticinar.

Perquè en l’ideal de l’asturià, com va passar contra el PSG, el Camp Nou hi tindrà un paper principal. “Cal crear un ambient de bogeria esportiva”, va dir per demanar la seva ajuda durant tot el partit. “Que la gent tingui ganes de botar des d’abans de començar i que ningú no se’n vagi al minut 80. Crec que l’altra vegada n’hi va haver quatre que van marxar abans d’hora. Ho intentarem fins al final. Podem fer una altra remuntada històrica, i per tant fins al 95 tothom al camp. Ja s’ha vist que el Barça pot marcar tres gols en cinc minuts”, va recordar Luis Enrique.

El tècnic va parlar poc de futbol, però va celebrar recuperar Busquets, que no va poder jugar en el daltabaix de Torí per sanció. “És una bona notícia perquè és una peça bàsica per al nostre joc. Pot fer diverses coses al camp. Que s’incrusti entre els centrals no significa que no pugui anar a la pressió. M’interessa que estigui al davant de la defensa, que es fiqui entre els centrals i que estigui a prop de l’àrea per gestionar la pilota”, va dir, i no va voler elogiar cap qualitat del Juventus ni d’Higuaín perquè no agafin moral. Per si de cas.

Tenint en compte que la Juve tindrà ocasions i que un gol pot caure en qualsevol moment, el nostre objectiu és fer 5 gols”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain