La Vanguardia (Català)

“Crec que hi haurà bastants gols”

Allegri augura una rèplica de l’anada però s’esforça a rebaixar l’eufòria

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Quan fa tres anys va començar a agafar força la possibilit­at que fitxés pel Juventus, menys del 10% de l’afició volia veure Massimilia­no Allegri a la banqueta. Massa gris, opinava la majoria, per substituir el carismàtic Antonio Conte. Però amb el tècnic de Livorno, pràctic i versàtil, la Vecchia Signora no només ha mantingut còmodament la seva jerarquia a Itàlia, sinó que ha protagonit­zat brillants incursions a Europa. Va arribar fins a la final de Berlín fa dues temporades després d’eliminar el Reial Madrid, i la passada va caure a quarts a mans del Bayern. Allegri continua sense alçar la veu –“Els crits no transmeten res”– i transferin­t el protagonis­me als futboliste­s: “Volen fer-ho passar per ciència, però no hi ha absolutame­nt res de científic. El futbol és un espectacle, i l’espectacle el fan els artistes”.

Així, sense una paraula més alta que una altra, Allegri ha convençut tot Torí, tot Itàlia, fins al punt que ara s’ha d’esforçar a rebaixar l’eufòria. Té la impressió que l’entorn creu que demà guanyarà una final.

I no, però en qualsevol cas la seva gestió és més que interessan­t. “El mèrit d’aquest creixement ve del club des de fa molt de temps, i també dels jugadors. L’única cosa que puc fer és fer-los el mínim de mal possible. Aquests dies he llegit massa eufòria. Crec que

la força d’un gran equip és no exaltar-se en excés”. Allegri va decidir entrenar al matí a Torí i a la tarda l’equip va passar pel Camp Nou simplement per prendre contacte. A la sala de premsa el tècnic va introduir la paraula lucidesa a la majoria de les seves respostes. Pretén que el seu equip estigui lúcid durant tot el partit –a parer seu, el PSG va desaparèix­er del Camp Nou els últims minuts de l’eliminatòr­ia de vuitens– i interpreti correctame­nt la fase defensiva i ofensiva. Poca cosa més. Sense gaires fantasies.

“No vull calcular res. A mi no m’agraden les sumes. Hem de fer aquest partit sense pensar en el que va passar en el matx d’anada. Jugar com si fos un partit únic en què hem de treure un resultat positiu. Hem de llegir molt bé el partit contra el Barça. És fonamental estar lúcids”.

Segons Allegri, el d’avui serà, amb poques variacions, una rèplica del partit de Torí. Això al seu equip li aniria de meravella, evidentmen­t. “Cada vegada que tinguem la pilota hem d’intentar marcar. Crec que hi haurà bastants gols. Hem de tenir molta serenitat perquè en moments difícils, perquè n’hi haurà, ens hem de mantenir lúcids i compactes”. “Hi haurà moments que haurem de defensar, en d’altres haurem d’atacar, i haurem de fer un gol. Els punts febles de la defensa del Barcelona no crec que en una setmana hagin canviat”.

Hem de fer un gol; els punts febles de la defensa del Barcelona no crec que hagin canviat en una setmana”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain