La Vanguardia (Català)

Grifols llança una emissió de 1.000 milions en bons i redueix el seu cost financer

- ROSA SALVADOR

El fabricant català d’hemoderiva­ts Grifols va anunciar ahir el llançament d’una emissió de bons per un import de 1.000 milions d’euros destinada a refinançar una emissió anterior, a un interès més alt, amb què completa el refinançam­ent del seu deute. “Amb l’emissió d’aquests bons ha acabat el procés de refinançam­ent del deute de Grifols iniciat el gener d’aquest any”, va assegurar el grup en un comunicat a la CNMV.

Grifols va anunciar l’operació de recompra a començamen­ts de mes i va explicar que la nova emissió, amb venciment d’aquí a vuit anys, reporta un interès del 3,2%, davant el 5,25% de l’anterior emissió de 1.000 milions de dòlars, i va assegurar que l’emissió ha estat sobresubsc­rita.

Amb aquesta emissió, Grifols conclou el procés de refinançam­ent de tot el seu deute, per un import total de 7.300 milions de dòlars (7.000 milions d’euros), millorant les condicions de finançamen­t i allargant venciments. Concretame­nt, el cost mitjà del deute s’ha reduït 120 punts bàsics i actualment se situa per sota del 3,0% i el termini mitjà de venciment ha quedat en 7 anys. Després del refinançam­ent, el deute de Grifols consisteix en un crèdit sindicat a llarg termini amb entitats financeres i inversors institucio­nals per import de 6.300 milions de dòlars i l’emissió de bons de 1.000 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain