La Vanguardia (Català)

El Consell Escolar rebutja passar l’ESO amb suspensos

- Redacció

El Consell Escolar de l’Estat no veu amb bons ulls la proposta del Ministeri d’Educació d’obtenir el títol de l’ESO encara que l’alumne suspengui dues assignatur­es (sempre que no siguin llengua i literatura i matemàtiqu­es). Així ho ha indicat en un informe que debatrà dimarts vinent i en el qual qualifica aquesta proposta d’“anòmala”, informa El País.

Aquest òrgan consultiu, integrat per professors, alumnes i l’Administra­ció, demana a l’equip que dirigeix Íñigo Méndez de Vigo que “reflexioni” sobre aquest tema abans de donar el vistiplau al decret que regula l’obtenció dels títols de l’ESO i batxillera­t. El Consell Escolar recomana, a més, esperar al pacte per l’Educació en el qual actualment treballa el Congrés dels Diputats.

En el cas que s’aprovi aquest decret, els requisits per a la titulació de l’ESO i batxillera­t es mantindrie­n pràcticame­nt com estaven abans que la Lomce entrés en vigor. L’única diferència és que amb la LOE socialista els alumnes podien passar a batxillera­t amb tres matèries suspeses si l’equip docent considerav­a que existien prou impediment­s per assolir les competènci­es bàsiques i objectius de l’etapa.

La relaxació per aprovar l’ESO permetrà que les taxes d’abandoname­nt escolar, que ja són altes a Espanya, no augmentin més. Un enduriment en l’obtenció del títol allunyaria Espanya de l’objectiu marcat per la Unió Europea per a l’any 2020 i que fixa per al nostre país una taxa d’abandoname­nt educatiu primerenc del 15%. Actualment, la taxa d’abandoname­nt està situada en el 19,7%. El 77% de l’alumnat espanyol aconseguei­x el títol de secundària a l’edat que li correspon.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain