La Vanguardia (Català)

La B-Travel espera 27.000 visitants per convidar-los a viatjar

- Barcelona

Tota una invitació a viatjar. El primer que rep quan un entra al recinte firal de Montjuïc és un petit passaport que serveix de guia del visitant. Una vegada dins la Fira de Barcelona, una multitud de propostes de destinacio­ns del tot variades, a més de descomptes. És la B-Travel, la fira de turisme que va començar ahir i que estarà oberta fins diumenge amb 200 expositors, representa­ció de totes les comunitats autònomes i 40 països. “Encara que diumenge tinguem Sant Jordi, esperem igualar els 27.000 visitants de l’última edició”, afirma la seva directora, Marta Serra.

B-Travel compleix 25 anys i, segons Serra, a més de la irrupció d’internet, que ha canviat el canal d’informació i de compra, els viatgers es fixen cada vegada més en “les experiènci­es i les emocions” i no tant en la destinació, com era tradiciona­l.

És per això que el saló ha incorporat aquest any dues novetats en aquest sentit: un espai dedicat al glamping i un altre al turisme industrial. “És un nou concepte de vacances que uneix l’aventura del clàssic càmping amb tota mena de comoditats, com tendes de campanya amb glamur o banys propis”, defineix un dels expositors, Kiko San Esteban, responsabl­e del glamping Creixell.

“El turisme industrial és el turisme de la curiositat, de saber com es fabriquen les coses i com es van fer en el passat”, indica l’ideòleg de la zona dedicada a aquest tipus de turisme a B-Travel, Josep Maria Rey. Visitar fàbriques en funcioname­nt, les antigues colònies tèxtils o les mines de sal de Cardona, per exemple. “A Catalunya ens estem començant a familiarit­zar amb aquest concepte, tot i que molta gent ja ho ha practicat sense saber-ho”, afegeix Rey. A Europa està força més estès. A Alemanya, 12 milions de persones visiten, anualment, les indústries de la conca del Ruhr i el parc temàtic de Volkswagen.

“És un lloc fantàstic per recrear un viatge i decidir el pròxim lloc per anar de vacances”, descriu la Roser Amat, una visitant de 67 anys, mentre escull què menjar a la zona gastronòmi­ca, on es pot trobar una àmplia varietat de plats de tota mena de llocs.

Més enllà de les explicacio­ns i dels clàssics fulletons, la nova tendència per mostrar com és un lloc és la realitat virtual. A l’estand de Castella la Manxa pots pujar a un Rocinante simulat i, amb ulleres i dos comandamen­ts, recrear la batalla de Don Quixot amb els molins. “És molt real; hi ha hagut un moment en què fins i tot m’he espantat i he arribat a cridar”, valora la Daniela Cobo després de provar-ho. Una cabina multisenso­rial descriu Catalunya en només dos minuts. “Quan apareix una platja sents calor i quan t’ofereixen una copa de cava en perceps l’olor”, explica un altre usuari, en Josep Giménez, tot just quan acaba de sortir del dispositiu virtual.

La realitat virtual s’estén cada vegada més com una bona manera de recrear com és un lloc

 ?? ROSER VILALLONGA ?? La zona gastronòmi­ca ofereix gran varietat de plats de diferents llocs
ROSER VILALLONGA La zona gastronòmi­ca ofereix gran varietat de plats de diferents llocs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain