La Vanguardia (Català)

Sèries plenes de talent i qualitat

Movistar + ha donat el tret de sortida a una nova etapa en la ficció espanyola. La plataforma de pagament es llança a la producció de sèries i compta amb grans noms de la nostra indústria audiovisua­l

- BLANCA HERNÁNDEZ

Consolidat amb les sèries europees i nord-americanes més destacades, com Joc de Trons, Fargo, Twin Peaks, House of Cards o Better Call Saul, Movistar+ ha decidit fer un pas més per liderar el mercat en llengua espanyola amb la creació pròpia de sèries. La gran qualitat de les produccion­s, al nivell de les millors sèries americanes, comptaran amb el millor talent espanyol: directors, guionistes i actors i actrius de renom.

UNA INICIATIVA SENSE PRECEDENTS

Movistar+ ha començat una carrera de fons per esdevenir un referent en sèries. "Movistar+ ja tenia el millor catàleg de sèries alienes però volíem fer un pas més amb producció pròpia en espanyol, talent local i històries properes", assenyala Domingo Corral, director de ficció original de Movistar+.

Per Luís Miguel Gilpérez, president de Telefònica Espanya, Movistar+ aviat serà el principal productor de continguts originals en espanyol i per això "hem apostat per la nostra indústria, comptem amb el millor talent del nostre país per fer aquí sèries de qualitat amb la factura del millor cinema". Per aconseguir-ho invertiran al voltant de 70 milions d'euros en la producció de nou contingut.

A partir de setembre Movistar+ oferirà quatre estrenes: La Peste, La Zona, Vergüenza i Velvet Colección, l'últim gran repte de la companyia. No obstant això, el rodatge de nova programaci­ó continuarà, ja que "produirem entre sis i vuit sèries a l'any, un esforç de producció sense precedents en cap altre servei de pagament", puntualitz­a Corral.

L'aposta de Telefònica en la televisió de pagament ha dinamitzat un mercat que estava estancat, amb una mitjana de penetració per sota de la mitjana europea. "A Espanya hem arribat al 33%, però encara estem lluny d'altres països, el que ens fa pensar que hi ha molt camí per recórrer", assenyala Gilpérez, qui afegeix que la seva contribuci­ó a aquest creixement és significat­iva, ja que compten amb 3,7 milions de clients i una quota de mercat del 66%.

660 CAPÇALERES SERIADES

Pel que fa a l'arribada de competidor­s internacio­nals Gilpérez destaca que "no juguem en la mateixa lliga, nosaltres no som un catàleg vertical de cinema i sèries, som una plataforma que s'afe- geix a l'oferta de continguts més de 16.000 referèncie­s de totes les categories i més de 660 capçaleres en sèrie, la millor connectivi­tat, les millors funcionali­tats tècniques i el coneixemen­t més gran del client, quatre elements que ningú més és capaç d'oferir al mercat".

 ??  ?? L'equip de 'La Peste', primera iniciativa de producció de ficció pròpia de Movistar+, a la Casa Pilatos de Sevilla
L'equip de 'La Peste', primera iniciativa de producció de ficció pròpia de Movistar+, a la Casa Pilatos de Sevilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain