La Vanguardia (Català)

La nova vida de Liudmila Pútina El nou marit va comprar el 2013 una vil·la a prop de Biarritz

- GONZALO ARAGONÉS

El món s’havia oblidat d’ella des que, a les escales del teatre del Palau del Kremlin, el 6 de juny del 2013, va anunciar al costat del seu poderós marit que l’amor s’havia apagat, que s’havien separat i que el divorci no trigaria a arribar. En aquell escenari preparat i davant les càmeres de la televisió, el president de Rússia, Vladímir Putin, i la seva dona, Liudmila, posaven fi oficialmen­t a la seva vida en comú. L’antiga estudiant de Filologia Hispànica i ex-auxiliar de vol era una primera dama discreta i no se li coneixia afany de protagonis­me. L’anunci, a més, la va fer desaparèix­er de la crònica política moscovita. Fins fa poc. La revista Sobesédnik va publicar l’any passat que l’ex-primera dama s’havia tornat a casar. La publicació ho va confirmar de manera indirecta pels documents d’un apartament de la seva propietat a Sant Petersburg, on apareixia amb un nou cognom. L’ex-primera dama russa hauria adoptat el cognom del seu nou marit i ara es diu Liudmila Otxerétnai­a. Des d’aleshores, els mitjans russos han intentat explicar qui és l’afortunat. Les sospites van caure sobre Artur Otxeretni i unes fotos fetes a Londres el març passat i publicades recentment a les xarxes socials semblen confirmar la nova situació.

Otxeretni, que té 20 anys menys que Liudmila (59), és un petit empresari que s’ha dedicat a diversos negocis, inclòs l’immobiliar­i, i les empreses del qual van organitzar en el passat alguns actes socials apadrinats per la seva actual dona. Segons la premsa russa, la parella es va casar sense llum ni taquígrafs el gener del 2016.

Els mitjans russos també han esbrinat que Otxeretni va néixer el 1978 i que va passar infantesa i joventut a Tomílino, una població a prop de Moscou. Entre el 2003 i el 2008 va ser director de la companyia Art Show Centr, que organitzav­a esdevenime­nts per al partit governamen­tal Rússia Unida, que lidera Putin; per al Front Popular Panrús, creat per inspiració del cap del Kremlin, o per al gegant de l’energia Gazprom. Segons el diari electrònic Gazeta.ru, podria haver conegut Liudmila Pútina en aquells anys.

Actualment, Otxeretni presideix el Centre de Desenvolup­ament de les Comunicaci­ons Interperso­nals, una fundació creada l’any 2000 a iniciativa de Liudmila i que fins al 2009 es va dir Centre de Desenvolup­ament de la Llengua Russa.

L’última revelació sobre Otxeretni és que l’empresari és propietari d’una vil·la amb un petit palauet a la ciutat francesa d’Anglet, a prop de Biarritz. Segons una investigac­ió periodísti­ca del centre per a les investigac­ions sobre la corrupció i el crim organitzat, publicat al portal independen­t Meduza, Otxeretni va comprar la propietat el desembre del 2013. Aquest mitjà posa en dubte que pogués permetre’s adquirir un immoble amb un valor cadastral superior als 5,3 milions d’euros, ja que els seus negocis “no van tenir mai gaire fortuna”.

Preguntat per la vida de nou solter, Putin va respondre en una ocasió: “Ara, el primer és casar la meva dona. Després, ja pensaré en mi”. Objectiu, pel que sembla, complert. Però el president rus sempre ha estat molt gelós de la seva intimitat i el Kremlin continua sense badar boca de la seva vida privada, encara que fa anys que la premsa rosa el vincula a una coneguda exgimnasta.

Artur Otxeretni, empresari sense gran fortuna, és 20 anys més jove que l’ex-primera dama russa

 ?? SASHA MORDOVETS / GETTY ?? Vladímir Putin i la seva dona aleshores, Liudmila, en un servei de la Pasqua ortodoxa a Moscou el 2011
SASHA MORDOVETS / GETTY Vladímir Putin i la seva dona aleshores, Liudmila, en un servei de la Pasqua ortodoxa a Moscou el 2011
 ?? FACEBOOK ?? Artur Otxeretni
FACEBOOK Artur Otxeretni

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain