La Vanguardia (Català)

Més reptes a ‘Planeta Calleja’

Jorge Javier Vázquez, Fernando Alonso, Risto Mejide i Clara Lago, alguns dels nous convidats de l’aventurer lleonès

- Redacció

Jesús Calleja torna a treure la pols a partir d’avui del seu passaport per recórrer el globus terraqüi acompanyat de cantants, actors, esportiste­s i altres celebritat­s, que aparquen els seus compromiso­s per enfrontar-se a un singular repte al costat de l’aventurer lleonès. La nova temporada de Planeta Calleja s’estrena avui (Cuatro, 22.30 h), i nou famosos participar­an en les aventures plantejade­s per Calleja mentre conversen sobre la seva vida, la seva professió i altres qüestions de les quals difícilmen­t parlarien en una entrevista convencion­al.

La nova temporada l’obre Jorge Javier Vázquez, que l’equip del programa va portar a la Polinèsia Francesa per mostrar-li la seva exuberant vegetació i “el costat més inhòspit d’una vida allunyada de qualsevol luxe”, explica Calleja. Un altre participan­t ha estat el pilot Fernando Alonso, que, segons revela l’aventurer lleonès, ofereix el seu costat més humà i proper en un programa gravat entre Astúries i Lleó que es va convertir en una autèntica competició entre tots dos. “Jo li vaig fer trampes en una carrera de karts, i a ell a mi al cim del Peña Ubiña”, rememora Calleja.

Elsa Pataki, acompanyad­a pel seu marit, Chris Hemsworth, va anar fins a l’altiplà de Ladakh, que connecta l’Índia i el Tibet, una de les regions més fredes del planeta en què l’expedició va haver de fer front al mal d’altura i a temperatur­es inclements. Per la seva banda, Risto Mejide es va desplaçar fins a la reserva de Gondwana, a Sud-àfrica, on va participar en un safari a peu sense cap tipus de protecció davant de lleons, guepards i elefants, a més de bussejar en aigües farcides de taurons blancs.

Altres aventurers han estat Clara Lago, que va travessar a peu el desert d’Erg Chegaga, el mar de dunes més gran del Marroc; Mireia Belmonte, que es va traslladar al Japó per recórrer part de l’Ohenro, la ruta de peregrinac­ió de 88 temples de Shikoku; Antonio Orozco, que va sobrevolar en parapent la vila d’Ushguli, a 2.200 metres en una vall de Geòrgia, i Carles Francino, que va combatre el pànic a les altures practicant ràpel per cascades d’uns 90 metres a Cap Verd.

 ?? MEDIASET ?? Vázquez, primer convidat de la nova temporada del programa
MEDIASET Vázquez, primer convidat de la nova temporada del programa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain