La Vanguardia (Català)

Oh, és James Rhodes!

- Maricel Chavarría

“Oh, look, is James Rhodes!”

La que crida a l’orella del seu acompanyan­t assenyalan­t el british modernet que està recolzat a la barra de bar de l’Alma és Sanday Mahal, una jove de la delegació de Nottingham Ciutat Literària de la Unesco.

“Who?”, li pregunta el pobre, fent-se sentir per sobre de la rumba de Los Manolos.

Però com que “who”! Poca gent hi ha a la festa que no conegui la terrible història d’abusos que va viure i narrar aquest músic. L’èxit editorial va ser tan gran que els agents li van demanar que expliqués alguna cosa més... I què més ens podia dir?

“Us ho garanteixo –diu en un cercle a la festa de La Vanguardia–, si dediques 45 minuts al dia, sis dies a la setmana durant sis setmanes, podràs tocar Bach. Els seus cabells indecisos tenen un poder hipnòtic.

Va ser la seva editorial Blackie Books la que va advertir al diari que Rhodes no podia faltar a la festa. I no només perquè portava a Sant Jordi el manual de Bach en sis setmanes, sinó perquè s’allotjava justament a l’Hotel Alma.

Els hotels tenen ànima aquest cap de setmana a Barcelona. La colombiana-novaiorque­sa Raquel J. Palacio gairebé es desmaia quan li pregunten si el dia abans va coincidir amb Richard Gere a l’hotel on es va celebrar la festa de Continuarà. “Però com? Ningú em va dir que s’allotjava allà!”. Palacio és nova en l’efecte Sant Jordi. Però Marta Sanz es presta a descriure-li la voràgine en què es veurà immersa. Algun consell? “El secret és no pensar”. Sanz sí que en sap.

 ??  ?? James Rhodes i Donna Leon, al jardí de la festa
James Rhodes i Donna Leon, al jardí de la festa
 ??  ?? Joan Sala, Halla Bint Khalid i Elisenda Figueras
Joan Sala, Halla Bint Khalid i Elisenda Figueras
 ??  ?? Poldo Pomés i Patxi Beascoa
Poldo Pomés i Patxi Beascoa
 ??  ?? Silvia Bastos i Ian Gibson
Silvia Bastos i Ian Gibson
 ??  ?? Antonio Orejudo i Juan Cerezo
Antonio Orejudo i Juan Cerezo
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain