La Vanguardia (Català)

Luis Enrique: “M’ho prenc com un estímul perfecte i meravellós”

- Barcelona

Clar i concís. Luis Enrique admet que és una final, que al Barcelona només li serveix la victòria al Santiago Bernabeu en un clàssic que “gairebé pot sentenciar una Lliga o deixar-la oberta”. Quatre dies després del cop moral que significa l’eliminació de la Champions, estarà en condicions el Barcelona de fer front a aquest desafiamen­t? “Jo m’ho prenc com un estímul perfecte i meravellós –va dir l’entrenador, optimista i decidit–. No hi ha cap escenari millor per a un culer que el Bernabeu per fer un gran partit i anar a buscar la victòria”. “És productiu i beneficiós que després de caure a la Champions hi hagi el partit contra el Reial Madrid”.

El tècnic asturià augura un duel complicat en el qual l’equip haurà de presentar la millor versió, amb “una idea molt clara de les coses que hem de fer i volem fer”. Només demana que els seus jugadors, que no han vist la porteria rival en tres dels últims quatre compromiso­s, tinguin efectivita­t. No ha tingut cap dificultat, diu, per aixecar els ànims de la plantilla després del fiasco europeu: “No he hagut de fer res més que la feina d’un entrenador després d’una derrota dura: reforçar i animar els jugadors”. Són profession­als preparats per “aixecar-se una i mil vegades” després d’un fracàs. “Veig l’equip en una molt bona línia, encara que és evident que quan un ensopega i perd opcions de guanyar títols no és positiu”.

Quan va ser qüestionat pel rendiment de Messi, el tècnic va fer referència a la producció del col·lectiu: “És el moment perquè aparegui en la seva plenitud el Futbol Club Barcelona, però centrar-nos en un jugador o dos quan les coses no surten com desitges no és el més aconsellab­le”.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Luis Enrique Martínez
MANÉ ESPINOSA Luis Enrique Martínez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain