La Vanguardia (Català)

El PSG tanca la porta a la sorpresa

La superiorit­at francesa va ser absoluta a tota hora

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

No és habitual veure les grades del Miniestadi amb molt de públic. I encara menys si a la gespa hi ha un partit femení, la semifinal de la Champions entre el Barcelona i el PSG, que res no va tenir a veure amb el desenllaç històric que es va viure el mes de març al Camp Nou. Vero Boquete, una de les espanyoles del conjunt francès, encara ho recordava ahir. “Aquella nit va doldre molt, a París”, va explicar la gallega, que viu una nova etapa en la seva llarga trajectòri­a i que va aixecar el màxim títol europeu el 2015 quan era al Frankfurt. La d’ahir va ser una història totalment diferent a la del futbol masculí, en part perquè era només el partit d’anada de l’eliminatòr­ia. Però en aquesta oportunita­t la superiorit­at del PSG va ser absoluta, malgrat l’entusiasta suport dels aficionats, que van establir un rècord d’assistènci­a a un partit femení del Barça (10.352).

“Són un equip més divertit. A mi m’agrada més”, havia dit en la prèvia Xavi Llorens, l’entrenador del Barcelona. “Hi posarem ganes, qualitat i treball”, va agregar. En realitat, al seu equip li va faltar nivell per oposar-se al poder francès. I és que el PSG va ser millor en tot des del primer minut fins a l’últim. El bloc de Patrice Lair va tenir les idees molt clares des de l’inici: no va passar mai conflictes en defensa, va controlar sense oposició al centre del camp i va buscar la velocitat de les seves puntes, la francesa Delie, la costa-riquenya Cruz i la brasilera Cristiane. Aquesta va decidir el duel de la temporada anterior amb un gol al minut 86 a París després de l’empat a zero del Miniestadi. Aquesta vegada el desenllaç va ser molt oposat, com si el record d’aquella eliminatòr­ia hagués ennuvolat l’autèntica realitat: malgrat l’evident millora del Barcelona femení en un projecte que es va iniciar fa anys, rivals com el PSG continuen sent considerab­lament millors.

Dit això, per a les catalanes és un gran èxit haver arribat tan lluny en la competició. “Crec que no hi ha tanta diferència, però a elles els ha sortit tot”, va comentar la navarresa Unzue. Tenia raó. La velocitat i l’anticipaci­ó de les jugadores del PSG no va trobar oposició en un primer temps inèdit per a l’atac local. El Barça va deixar molt clar que prioritzav­a estar ben situat al camp i protegir la porteria de Paños, però ni tan sols això li va servir per evitar el 0-2 del descans amb gols de Delie després de controlar una pilota a l’àrea i rematar a la mitja volta, i de Cristiane després de tocar de cap una bona centrada de Delie. Per si hi havia cap dubte, Cruz va ampliar l’avantatge amb un excel·lent xut amb l’esquerra des de la frontal.

Però el Barça no es va rendir en cap moment i va trobar el premi en una pilota ben disputada per Latorre pocs minuts després d’entrar al terreny de joc.

RÈCORD EN CAMP BLAUGRANA

El Barça femení no havia reunit mai tanta gent a casa com ahir al Mini, amb 10.352 espectador­s El gol de Latorre va ser un premi per a les jugadores blaugrana, que no van deixar de lluitar mai

RECOMPENSA

?? DAVID RAMOS / GETTY ?? Torrejón i Delie disputant-se per dalt una pilota en el partit d’ahir
DAVID RAMOS / GETTY Torrejón i Delie disputant-se per dalt una pilota en el partit d’ahir