La Vanguardia (Català)

Un clàssic europeu

Barça i Kiel s’han enfrontat 23 vegades en 17 anys; avui, per tercer cop per anar a l’‘F4’

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Des que l’abril del 2000 es van conèixer en un doble partit a la final de la Champions, el Barça i el Kiel no han deixat de ser parella de ball a Europa. Ja són un clàssic: 23 vegades s’han enfrontat en aquests 17 anys (10 victòries alemanyes, 11 catalanes i 2 empats). El duel d’avui (17.30 h) a l’Sparkassen Arena, l’infern del nord, serà la tercera vegada que zebres i blaugrana es juguen l’accés a la Final Four de la Champions. El precedent més proper, el de l’any passat, va ser dolorós: la derrota per 5 gols (29-24) va ser un obstacle massa gran, fins i tot per al Palau Blaugrana dels miracles (3330) i el Barça es va quedar per segon cop sense anar a Colònia.

“No tenim ànims de venjança. La derrota de l’any passat ens va fer mal, però ara tenim una nova oportunita­t. Volem jugar de manera intel·ligent, així es pot guanyar allà”, explica Filip Jícha, el blaugrana que més coneix el rival: va jugar 8 anys a Kiel (va guanyar dues Champions) i sap com aixequen els ànims els 10.000 aficionats locals. “Hem de dur a terme el nostre pla. No podem perdre el cap; si ens desconnect­em dos o tres minuts podem perdre per molts gols, i això no pot passar. Hem d’estar amb el cap centrat, sense por”, afirma el lateral txec.

El Barça va arribar ahir a la tarda a Kiel amb la tranquil·litat d’haver guanyat la Lliga Asobal, però amb les baixes de Lasse Andersson i del porter Gonzalo Pérez de Vargas, acabat d’operar d’un dit. “No està per jugar, seria complicat”, descartava el tècnic Xavi Pascual, que es mostrava molt desconfiat de la situació del Kiel: està sense el seu capità i líder Duvnjak, té tocats Bilyk, Zeitz i Nilsson, està despenjat a 5 punts del líder de la Bundesliga (no ha guanyat els dos últims partits) i a la Champions no ha guanyat els últims sis a casa (4 derrotes, dos empats). “El Kiel és perillós sempre, tingui opcions de guanyar-ho tot o no. Han canviat el seu enfocament en els últims partits de Lliga i l’han

En 4 dels últims 5 quarts el Barça ha perdut a l’anada de 5 o més: “No ens hi hem d’obsessiona­r”, diu Pasqui

focalitzat en nosaltres”, es malfia Pasqui, conscient que avui es juga la feina de gairebé tota la temporada. Sap que les anades de quarts no se li han donat bé: en quatre dels últims cinc anys va perdre de 5 gols o més, i al Palau es va obligar a l’èpica (contra el Rhein-Neckar, l’Atlètic o el mateix Kiel el 2011), o va acabar llepant (contra el Kiel l’any passat i el Copenhague­n el 2012).

“No hem d’obsessiona­r-nos amb aquests precedents; les anades de quarts han estat sempre contra rivals que ens poden guanyar. Jugar a Alemanya no és fàcil per a ningú. No m’importa la història”, diu Pascual, que tampoc no firma repetir l’empat de la fase de grups (27-27, el 5 de març). “Mai no firmo cap resultat; pots perdre allà de 5 i guanyar al Palau de 7, o guanyar d’un com va fer el Rhein-Neckar a vuitens, i perdre a casa de dos, i et quedes fora. Només firmo passar l’eliminatòr­ia. M’importa un rave com”.

L’ASSIGNATUR­A DE QUARTS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain