La Vanguardia (Català)

Bones i males notícies

L’arribada de Murray atenua la baixa de Nishikori a Barcelona per una lesió de canell

- SERGIO HEREDIA

Ahir, mentre Carlos Sanches anava dient noms, Albert Costa es fregava les mans.

Sanches és el supervisor designat per l’ATP per al torneig, el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, el sorteig del qual se celebrava al migdia. I Albert Costa n’és el director. S’assistia al sorteig. Aquest és un moment interessan­t. Donant un cop d’ull al quadre es processa la magnitud d’un esdevenime­nt. El quadre d’ahir va sortir bonic.

–Espectacul­ar. Qui guanyi farà una gesta esportiva. Hem aconseguit el millor quadre dels últims anys, un dels millors de la nostra història –va dir Costa, mentre mirava els noms a la pantalla.

Es van establir encreuamen­ts interessan­ts en la primera ronda. Hi ha un Tomic - Dustin Brown. Un gran servidor contra un tros de jugador. O un Edmund - Chardy. I hi ha enfrontame­nts locals, com el Guillermo García López - Albert Montañés.

I de fons hi havia els grans noms. Andy Murray (29) havia acceptat la invitació dels organitzad­ors. La seva presència disparava el valor del torneig: es tracta del líder mundial. I darrere d’ell apareixien Kei Nishikori, Rafael Nadal, Dominic Thiem i David Goffin. I Albert Ramos, molt inspirat a Montecarlo, té una final avui. Bon quadre. El que passa és que, després, la composició va perdre to. A mitja tarda, Nishikori, segon cap de sèrie, anunciava que té una lesió al canell dret: havia arribat tocat a Barcelona i s’havia tornat a fer mal en l’entrenamen­t del matí. Va caure del quadre.

–Venia de Miami amb molèsties. Havia descansat durant deu dies. Va pensar que podria jugar aquí, però el seu agent ens va co- municar que no s’havia recuperat –van dir fonts del seu entorn.

“Desgraciad­ament no m’he recuperat prou del canell per jugar aquesta setmana. Me’n vaig amb el meu equip a casa per treballar i tornar com més aviat millor al circuit”, va dir Nishikori, cinquè jugador del món, finalista a Barcelona l’any passat i campió el 2014 i el 2015. Hores més tard volava a Florida.

La seva absència va obrir la part baixa del quadre, que és per on circula Nadal (només es trobaria amb Murray en una hipotètica final). L’RCT Barcelona continua abocat en el balear, que ja suma nou títols i es mostra inabordabl­e en terra. L’última junta directiva del club va decidir donar el seu nom a la pista central del torneig. Els principals partits es jugaran, doncs, a la pista Rafa Nadal.

Tot i així, Nadal no ho tindrà fàcil. A vuitens se li apareix la figura de David Ferrer i a quarts, la de Sasha Zverev. Són dos rivals de pes. El primer, per la seva temprança i el seu passat. Zverev (20 anys), pel seu futur, esplèndid, segons molts.

Tommy Robredo, present en el sorteig, no va dubtar a incloure l’alemany entre els favorits.

–És un tennista a tenir en compte –va dir Tommy Robredo (34 anys), campió a Barcelona el 2004, convidat ara pels organitzad­ors–. Agraeixo la wild card. Necessitav­a ajuda i me l’han donada. Intentaré aprofitar-ho: estic en un bon moment. Fa un temps que jugo sense molèsties.

En la primera ronda es mesurarà un qualy, del quadre petit.

–I Murray? –se li va preguntar a Albert Costa.

–Feia dies que estàvem en contacte amb ell. Sabíem que necessitav­a partits després de la lesió al colze. I ell va tenir interès a venir.

Murray podria veure’s amb Ramos a quarts. Dues vegades en una setmana: a Montecarlo va guanyar Ramos.

“Me’n vaig amb l’equip a Florida per treballar i tornar com més aviat millor”, va dir el japonès El balear, campió en nou edicions, jugarà a la pista central, que ara portarà el seu nom

BAIXA INESPERADA

HOMENATGE A NADAL

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Els dos supervisor­s de l’ATP al costat de Tommy Robredo i Albert Costa ahir a l’RCT Barcelona
LLIBERT TEIXIDÓ Els dos supervisor­s de l’ATP al costat de Tommy Robredo i Albert Costa ahir a l’RCT Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain