La Vanguardia (Català)

POLÍTICA I ECONOMIA

-

DIPUTAT AL CONGRÉS PER CADIS. Va arribar al Parlament el 1982.

DIPUTAT AL CONGRÉS PER MADRID I PORTAVEU DEL PP. Continua la seva etapa al Parlament però representa­nt Madrid a partir del 1989.

MINISTRE D’ECONOMIA I VICEPRESID­ENT SEGON. Amb José María Aznar com a president va ocupar el càrrec de ministre d’Economia i vicepresid­ent durant les dues legislatur­es, del 1996 al 2004.

DIRECTOR GERENT DE L’FMI.

Després del seu pas pel Govern espanyol, Rato va passar a dirigir el Fons en el 2004, del qual va sortir de manera abrupta tres anys després.

CONSELLER DE CRITERIA I LAZARD. En el hòlding de participad­es de La Caixa va ser conseller

des del 2008 fins al 2009.

DIRECTOR DE CAJA MADRID I

BANKIA. El 2010 la seva candidatur­a per presidir Caja Madrid es va imposar a la de l’expresiden­t de Madrid, Ignacio González, detingut aquesta setmana. Rato va mantenir el càrrec quan l’entitat es va fusionar amb altres de més petites i va donar origen a l’actual Bankia. Rato està imputat per diverses causes en relació amb la seva gestió al banc.

MEMBRE DELS CONSELLS ASSESSORS DEL SANTANDER, EL BANC TURC AKBANK I TELEFÓNICA

LATINOAMÉR­ICA. Rato va cessar la seva participac­ió d’aquests consells a partir del 2014 i el 2015. En el cas del Santander, va deixar de participar en el consell quan la nova presidenta de l’entitat, Ana Botín, el va dissoldre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain