La Vanguardia (Català)

No cal renunciar a alguns aliments perquè no podem mastegar Dents fixes immediatam­ent amb implants guiats per ordinador

A l’Institut Odontològi­c Serra s’han especialit­zat en la tècnica de cirurgia guiada

-

Una mala salut oral per la pèrdua o la mobilitat de les dents, més enllà d’una qüestió estètica, també representa un problema de salut. I és que no mastegar correctame­nt pot provocar problemes de digestió i altres malalties. Cal renunciar a alguns aliments perquè no podem mastegar? La resposta és no. L’Institut Odontològi­c Serra es va crear l’any 1988 i es va especialit­zar en implants dentals, cirurgia guiada i estètica dental. I és que, avui dia, gràcies a les noves tecnologie­s és possible tenir una boca perfecta amb una intervenci­ó mínimament invasiva i guiada per ordinador. Tal com comenta el doctor Antoni Serra, el mètode de cirurgia guiada és un sistema de tecnologia pionera en el món dels implants dentals. “Primer fem un TAC al pacient amb una fèrula radiogràfi­ca que reprodueix la millor col·locació de les dents. A continuaci­ó, elaborem un estudi informàtic en tres dimensions i triem les posicions idònies per a la inserció dels implants”, detalla. Aquest tipus de cirurgia guiada és una tècnica de precisió i fiabilitat sense precedents, ja que com ens explica, “com que coneixem l’os de què disposa el pacient, aconseguim aprofitar-lo al màxim. Els implants es poden planificar per millorar la posició i amb les inclinacio­ns més adequades“. A més, la planificac­ió és molt exacta i es calcula minuciosam­ent cada detall. En aquest pas, la clínica actua com a arquitecte dental. Antoni Serra ho defineix així: “És com calcular l’ancoratge i la càrrega que han de suportar els implants per sostenir unes dents, i això varia segons la quantitat d’os, tant en alçada com en amplada, de la seva qualitat, i de l’edat del pacient”.

Un cop planificat un cas, es confeccion­a una plantilla que serà la que servirà de guia en la inserció dels implants. Prèviament, ja disposen d’unes dents que s’havien provat a la boca del pacient per oferir una estètica personalit­zada. La col·locació dels implants dentals és una intervenci­ó ràpida, ja que tot el procedimen­t s’ha planificat abans. Es practica amb anestèsia local, encara que la clínica també ofereix sedació als pacients que ho demanin.

Postoperat­ori breu i sense dolor

A l’Institut Odontològi­c Serra s’han especialit­zat en la tècnica de cirurgia guiada en implantolo­gia, ja que és la que actualment ofereix millors resultats clínics i simplifica el procés quirúrgic. El Dr. Serra, director de l’Institut Serra, és referent en aquest tipus de tractament­s .“Amb aquesta tecnologia encara no hem dit a cap pacient que no li podem col·locar implants. Fins i tot hi ha persones que porten dentadura postissa des de fa molts anys, molt inestable, els la podem retirar i col·locar unes dents fixes”, detalla. L’equip del Dr. Serra ja ha atès i solucionat el problema de molts pacients que han estat descartats per a la col·locació de dents fixes simplement veient una radiografi­a. L’operació es fa de manera mínimament invasiva. Aixó permet un postoperat­ori més breu amb una inflamació i dolor controlats, a més d’una recuperaci­ó més ràpida. Per tant, el resultat estètic és impression­ant.

La cirurgia guiada ofereix millors resultats i simplifica el procés quirúrgic

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain